aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΤότι, ο μοναδικός εμβληματικός αρχηγός!

Τότι, ο μοναδικός εμβληματικός αρχηγός!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Και πώς να μη ραγίσουν καρδιές… Η αποχώρηση ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή, που έδωσε όλο του το είναι σε μια και μόνο ομάδα, τη Ρόμα της καρδιάς του, ήταν λογικό να προκαλέσει συγκίνηση και ανατριχίλα. Ο Φραντσέσκο Τότι δεν είναι σαν τους άλλους, είναι από τους λίγους ρομαντικούς της σημερινής εποχής.

Ο 40χρονος (και κάτι μήνες) Ιταλός άσος, πήρε τη μεγάλη απόφαση να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ένας ποδοσφαιριστής που συνέδεσε το όνομά του με το σύλλογο της Ρώμης. Μια 25ετία συμπλήρωσε φέτος ο Ιταλός επιθετικός με τα χρώματα της Ρόμα και το «αντίο» του από την ενεργό δράση ήταν απόλυτα λογικό να προκαλέσει φόρτιση. Όσο για τον ίδιο, δύσκολο να το αποδεχθεί, δάκρυσε. Άλλωστε, είναι 25 χρόνια αυτά!

Ο Τότι ήταν ένας εμβληματικός αρχηγός, που αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές από τους οπαδούς μιας ομάδας. Έμεινε πιστός στην ομάδα της καρδιάς του, ένα μεγάλο σύλλογο όπως η Ρόμα, παρόλο που μπορούσε και άξιζε να πάρει μετεγγραφή σε ακόμη μεγαλύτερη ομάδα. Για τον 40χρονο Τότι η ζωή από χθες είναι αλλιώτικη. Θα περάσει αρκετός χρόνος για να το χωνέψει, να το συνειδητοποιήσει. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς της Ρόμα, που έμαθαν να ζουν με τον Φραντσέσκο. Για πολλά χρόνια τώρα, η ομάδα άρχιζε απ’ αυτόν.

Το «10» της Ρόμα, το «10» του Τότι, δεν είναι σαν άλλα νούμερα που φοράνε ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, στη σημερινή εποχή, το χρήμα τραβά σαν μαγνήτης τους ποδοσφαιριστές, που παίρνουν τη μια μετεγγραφή μετά την άλλη. Όχι, ο Τότι δεν ήταν ένας απ’ αυτούς, ήταν ξεχωριστός, μοναδικός, αφοσιωμένος στη Ρόμα. Ποδοσφαιριστής πρότυπο για τους μικρούς άσους του ποδοσφαίρου. Εν έτει 2017, ο Ιταλός θυμίζει άλλες εποχές, δεκαετίες μακριά, όταν οι ποδοσφαιριστές άρχιζαν και ολοκλήρωναν την καριέρα τους σε μια και μόνο ομάδα.

Οι αριθμοί του Τότι φανερώνουν και την προσφορά του στο σύλλογο της Ρώμης. Κατέγραψε 785 παρουσίες με τη φανέλα της Ρόμα, εκ των οποίων οι 619 στην Α’ Κατηγορία της Ιταλίας. Πέτυχε 307 γκολ με τη φανέλα της Ρόμα, τα 250 στη μεγάλη Κατηγορία. Ακόμη, μέτρησε 58 συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας και 9 γκολ. Το ταξίδι του Τότι με τη φανέλα της Ρόμα ολοκληρώθηκε. Πλέον, οι φίλοι της ομάδας θα το θυμούνται σαν ένα ευχάριστο παραμύθι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ