aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘρίαμβος της Λάτσιο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας (video)

Θρίαμβος της Λάτσιο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας (video)

Γαλάζιο βάφτηκε το ντέρμπι της πρωτεύουσας στην Ιταλία. Η Λάτσιο επιβλήθηκε με 3-1 της Ρόμα και πανηγύρισε σπουδαία νίκη που την διατηρεί στην τέταρτη θέση της Serie A παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε με πέναλτι που είδε μόνο ο ρέφερι της αναμέτρησης.

H Ρόμα δεν εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Γιουβέντους (έμεινε στο 2-2 με την Αταλάντα) και πέταξε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή της Serie A.

Καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (μετά το πρώτο δεκάλεπτο που μπήκαν πιο επιθετικά οι Τζιαλορόσι) δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Σενεγαλέζος Κεϊτά που άνοιξε το σκορ στο 12′ και έδωσε το τελικό χτύπημα στη Ρόμα πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Νωρίτερα είχε διπλασιάσει με ωραία προσπάθεια ο Μπάστα, ενώ το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχε με πέναλτι που δεν ήταν ο Ντε Ρόσι. Ο Τότι μπήκε σαν αλλαγή στο τέλος και αποθεώθηκε από τον κόσμο της Ρόμα, ωστόσο δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά.

Ο Τοροσίδης «νίκησε» τον Καρνέζη

Στην ελληνική κόντρα, ο Βασίλης Τοροσίδης, έστω κι αν έγινε αλλαγή στο 52′, «νίκησε» τον Ορέστη Καρνέζη στην ευρεία επικράτηση της Μπολόνια επί της Ουντινέζε με 4-0, που σήμανε και τη βαθμολογική σωτηρία της.

Τη νίκη πανηγύρισε και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, αγωνιζόμενος σε ολόκληρο τον αγώνα, στο εντός έδρας 1-0 της Κάλιαρι, επί της Πεσκάρα.

Στη μάχης της παραμονής, η Κροτόνε «τσίμπησε» έναν βαθμό απέναντι στην απογοητευτική Μίλαν (1-1) και συνεχίζει να ελπίζει τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Απέχει 4β., από την Εμπολι (εντός έδρας ήττα από τη Σασουόλο με 3-1) και 5β. από την Τζένοα (επίσης εντός έδρας ήττα από την Κιέβο με 2-1).

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28/4

Αταλάντα- Γιουβέντους 2-2 (45′ Κόντι, 89′ Φρέουλερ – 50′ αυτ. Σπινατσόλα, 83′ Ντάνι Άλβες)

Σάββατο 29/4

Τορίνο- Σαμπντόρια 1-1 (78′ Iτούρμπε – 12′ Σικ)

Κυριακή 30/4

Ρόμα- Λάτσιο 1-3 (45′ Ντε Ρόσι-12′, 85′ Κεϊτά Μπαλντέ, 50′ Μπάστα)

Μπολόνια- Ουντινέζε 4-0 (2′. 59′ Ντέστρο, 45′ Ταϊντέρ, 68′ αυτ. Ντανίλο)

Κάλιαρι- Πεσκάρα 1-0 (23′ πέν. Πέδρο)

Κροτόνε- Μίλαν 1-1 (8′ Τρότα / 50΄ Παλέτα)

Έμπολι- Σασουόλο 1-3 (24′ πέν. Πουτσιαρέλι / 20΄ Πελούζο, 34′ Μάτι, 57′ Ντουνκάν)

Τζένοα- Κιέβο 1-2 (43′ Πάντεφ / 60′ Μπαστιέν, 70′ Μπίρσα)

Παλέρμο- Φιορεντίνα 2-0 (32′ Ντιαμιάντι, 90′ Αλεεσαμί)

Ίντερ- Νάπολι 21:45

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ