aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟριστικό: Πρωτάθλημα με video replay από τη σεζόν 2018-19

Οριστικό: Πρωτάθλημα με video replay από τη σεζόν 2018-19

Είναι πλέον γεγονός, η τεχνολογία μπαίνει δυναμικά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Οι δοκιμές με την τεχνολογία του βοηθού διαιτητή, που έχει πρόσβαση στα ριπλέι των βίντεο (VAR) στη διάρκεια των αγώνων ήταν επιτυχημένες, κι έτσι αποφασίστηκε η χρήση της στους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος από την αγωνιστική περίοδο 2018-19, όπως σχετικά ανακοίνωσε η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η τεχνολογία αυτή, η οποία χρησιμοποιεί ριπλέι των βίντεο και διαιτητές εκτός του αγωνιστικού χώρου, εξελίχθηκε με στόχο να βοηθήσει τους ρέφερι να παίρνουν σωστότερες αποφάσεις και, επομένως, να βελτιώσει την ποιότητα των αγώνων. Ο διαιτητής επικοινωνεί με δύο βοηθούς διαιτητές που είναι υπεύθυνοι για το βίντεο και οι οποίοι κάθονται σε ένα δωμάτιο στο στάδιο, όπου έχουν πρόσβαση σε όλες τις γωνίες από τις κάμερες.

Αυτοί εξετάζουν τα γκολ που επιτυγχάνονται, τα πέναλτι που καταλογίζονται, τις απευθείας κόκκινες κάρτες και τις περιπτώσεις λανθασμένης ταυτότητας, όταν ένας παίκτης, ο οποίος παρατηρείται με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα, στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται στο συμβάν.

Να σημειωθεί πως και η γερμανική λίγκα έχει ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιείται στους αγώνες πρωταθλήματος, στα μπαράζ ανόδου/υποβιβασμού και στο Σούπερ Καπ, από την επόμενη σεζόν.

Επίσης η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών, στις οποίες έχουν γίνει δοκιμές του εν λόγω συστήματος. Η πρώτη διεθνής αναμέτρηση, στην οποία δοκιμάστηκε αυτή η τεχνολογία ήταν ένα φιλικό ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία, το οποίο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ