aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κόμπρα» η Νάπολι, «δάγκωσε» τη Ρόμα με Μέρτενς! (video)

«Κόμπρα» η Νάπολι, «δάγκωσε» τη Ρόμα με Μέρτενς! (video)

Στο ντέρμπι του ήλιου, η Νάπολι πέρασε θριαμβεύτρια από το Ολιμπίκο, επικρατώντας 2-1 την Ρόμα, με πρόσωπο του αγώνα τον Ντρις Μέρτενς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του Σάρι. Με αυτή την νίκη οι Ναπολιτάνοι μείωσαν στους -2 τη διαφορά από του Ρωμαίους. Βασικός ο Κώστας Μανωλάς.

Στο πρώτο μέρος το ντέρμπι ήταν ισορροπημένο , με την Νάπολι να δείχνει πιο επικίνδυνη. Η ομάδα του Σάρι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαίρια που δημιούργησε, όταν στο 25′ ο Χάμσικ βρήκε τον Μέρτενς και ο Ολλανδός με ωραία λόμπα νίκησε το Σέζνι για το 0-1.
Οι γηπεδούχοι θέλησαν να απαντήσουν, αλλά ο Στρόουτμαν στο 34′ δεν κατάφερε να σκοράρει και το ημίχρονο τελειώσε με τη Νάπολι να έχει προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρόμα πίεσε από τα πρώτα λεπτά, με την Νάπολι να δίνει χώρο, θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η τακτική των Ναπολίτανων λειτούργησε εξαιρετικά και στο 50′ ο Ινσίνιε έφυγε από τα αριστερά και σέντραρε για τον Μέρτενς, και ο πρώτος σκόρερ της Νάπολι έκανε από κοντά το 0-2, βάζοντας το 18ο γκολ στη σεζόν.

Ο Σπαλέτι μετά το γκολ έκανε δύο αλλαγές, θέλοντας να τονώσει την επίθεση, αλλά το μόνο που κατάφεραν οι Ρωμαίοι ήταν να μειώσουν στο 89′ με τον Στρόουτμαν.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέπε Ρέινα κράτησε τη νίκη για την ομάδα του, κάνοντας εκπληκτική απόκρουση.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 04/03

Ρόμα – Νάπολι 1-2 (89′ Στρόουτμαν – 26′, 50′ Μέρτενς)

Σαμπντόρια – Πεσκάρα 3-1 (18′ Φερνάντες, 58′ Κουαλιαρέλα, 68′ Σικ  – 32′ Κέρι)

Μίλαν – Κιέβο 21:45

Κυριακή 05/03

Αταλάντα – Φιορεντίνα 13:30

Κάλιαρι – Ίντερ 16:00

Κροτόνε – Σασουόλο 16:00

Ουντινέζε – Γιουβέντους 16:00

Τορίνο – Παλέρμο 16:00

Έμπολι – Τζένοα 16:00

Μπολόνια – Λάτσιο 21:45

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ