aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπογοήτευσε ΜΟΝΟ η Νάπολι!

Απογοήτευσε ΜΟΝΟ η Νάπολι!

Τρομερό πρωτάθλημα διεξάγεται στην Ιταλία στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Γιουβέντους (4-0 την Κάλιαρι), Ρόμα (4-0 την Κροτόνε) και Ίντερ (2-0 την εμπολι) πήραν τα τρίποντα κόντρα στις αντιπάλους τους και βρίσκονται η μία στο κατόπι της άλλης, με τη Νάπολι να είναι η μοναδική που δεν κέρδισε (0-0 με τη Τζένοα) και να πέφτει από την κορυφή.

Η Γιουβέντους ήταν η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής, καθώς με τη νίκη της πάτησε κορυφή. «Θύμα» της ήταν η Κάλιαρι (4-0), που πλήρωσε τα… σπασμένα για την ήττα των πρωταθλητών Ιταλίας την περασμένη αγωνιστική από την Ίντερ. Η Μεγάλη Κυρία ήταν ανώτερη σε όλο το μέρος του ματς και από το πρώτο ημίχρονο κιόλας, «κλείδωσε» το τρίποντο.

Ο Ρουγκάνι με πλασέ σε κενή εστία έπειτα από διώξιμο του Στοράρι σε βολέ του Ιγουαΐν, άνοιξε το σκορ (14’) και στο 34’ ο Αργεντινός πήρε το αίμα του πίσω, καθώς πήρε το ριμπάουντ στην επέμβαση του τερματοφύλακα της Κάλιαρι στο σουτ του Ντιμπάλα. Πέντε λεπτά ο Ντάνι Άλβες με ωραίο βολέ έπειτα από κόρνερ του Πιάνιτς, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ο Τσεπιτέλι στο 84ο λεπτό σκόραρε στην εστία της δικής του ομάδας, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Νίκη με το ίδιο σκορ και για τη Ρόμα κόντρα στην Κροτόνε, που βρίσκεται στην τρίτη θέση παρέα με Ίντερ και Κιέβο! Το σκορ για τους Τζιαλορόσι άνοιξε ο Ελ Σαράουι στο 26’ και έντεκα λεπτά μετά ο Σαλάχ έκανε το 2-0. Ο Τζέκο στο δεύτερο μέρος πήρε τη… σκυτάλη από τους συμπαίκτες του και με δύο τέρματα (48’, 57’) έγραψε το 4-0, που έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς ο Σέζνι στο 60 «έβγαλε» το πέναλτι του Παλαντίνο.

«Γκέλα» από το… πουθενά για τη Νάπολι. Οι παρτενοπέι ενώ ήταν καλύτεροι από τη Τζένοα, δεν κατάφεραν να φύγουν με το διπλό γιατί πολύ απλά δεν σκόραραν (0-0). Μοιραίος ο Μίλικ που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ οι Γενοβέζοι είχαν δύο καλές στιγμές με τους Ριγκόνι και Σιμεόνε.

Μεγάλο διπλό της Ίντερ στην Έμπολι (2-0), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάουρο Ικάρντι σε ένα ακόμη παιχνίδι. Ο αρχηγός των «νερατζούρι» σκόραρε δις στο 10΄με κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από σέντρα του Καντρέβα και επτά λεπτά αργότερα με ωραίο πλασέ έπειτα από κάθετη του Ζοάο Μάριο, νίκησε τον Σκορούπσκι, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η Κιέβο συνεχίζει την ανοδική της πορεία και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10 βαθμούς, καθώς επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Σασουόλο. Ο Ριγκόνι είχε ανοίξει το σκορ στο 21’ αλλά επτά λεπτά μετά ο Ντεφρέλ είχε ισοφαρίσει. Ωστόσο, ο Κάστρο στο 40ο λεπτό σκόραρε το νικητήριο τέρμα!

Η Πεσκάρα έμεινε στο 0-0 με την Τορίνο που έφθασε να παίζει ακόμη και με 9 ποδοσφαιριστές, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο παιχνίδι και δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Στο «Χ» έκατσε η… μπίλια και στο Ουντινέζε-Φιορεντινα (2-2). Ο Ζαπάτα άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Μπαμπακάρ να ισοφαρίζει στο 30’. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Ντανίλο έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους, αλλά ο Μπερναντέσκι με πέναλτι στο 52’ έγραψε το τελικό σκορ.

Τέλος, την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε η Παλέρμο, που κέρδισε 1-0 στην έδρα της Αταλάντα. «Χρυσός» σκόρερ στο 89ο λεπτό ο Νεστορόφσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ