aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖημία 19,8 εκατ. λιρών για τη Λίβερπουλ!

Ζημία 19,8 εκατ. λιρών για τη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ κατέγραψε ζημία -προ φόρων- 19,8 εκατομμυρίων λιρών για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2016, κυρίως χάρη σε μεταγραφές παικτών, μολονότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στο ποσό ρεκόρ των 301,8 εκατομμυρίων λιρών.

Τα οικονομικά αποτελέσματα των «κόκκινων» αποκαλύπτουν μια σημαντική μείωση από τα κέρδη -προ φόρων- 60 εκατομμυρίων λιρών που σημειώθηκαν την προηγούμενη χρονιά, κάτι που οφείλεται κυρίως στην παραχώρηση του Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα. Στη ζημία συνέβαλαν το κόστος της απόλυσης του Μπρένταν Ρότζερς από την τεχνική ηγεσία τον Οκτώβριο του 2015, η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ και του επιτελείου του, καθώς και η απόκτηση 12 νέων παικτών στην διάρκεια του έτους, κάποιοι από τους οποίους ήταν οι Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ντάνι Ινγκς, Μάρκο Γκρούγιτς, Ναθάνιελ Κλάιν και Τζο Γκόμεζ.

Παρ’ ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το Champions League, τα συνολικά έσοδα της Λίβερπουλ αυξήθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια λίρες, κυρίως επειδή οι «κόκκινοι» προκρίθηκαν την περυσινή σεζόν στους τελικούς του Europa League και του League Cup. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ ήταν ο μόνος σύλλογος στην πρώτη δεκάδα του “Deloitte Football Money League” που την περυσινή σεζόν δεν αγωνιζόταν στο Champions League.

Τα έσοδα της Λίβερπουλ από ΜΜΕ αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο λίρες και έφτασαν τα 123,6 εκατομμύρια, τα έσοδα κατά τις ημέρες των αγώνων αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια λίρες και έφτασαν τα 62,4 εκατομμύρια, ενώ τα εμπορικά έσοδα μειώθηκαν κατά 700.000 λίρες και έφτασαν τα 115,7 εκατομμύρια. Τα εμπορικά έσοδα επηρεάστηκαν από την κατασκευή μιας νέας κεντρικής εξέδρας στο «Άνφιλντ», περιορίζοντας την πρόσβαση στο γήπεδο κατά τις ημέρες που δεν ήταν προγραμματισμένος κάποιος αγώνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ