aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤον λένε Αλέξις… τη λένε Άρσεναλ! (video)

Τον λένε Αλέξις… τη λένε Άρσεναλ! (video)

Και με ανατροπή, και στην παράταση, η Άρσεναλ… μένει Γουέμπλεϊ! Επικρατώντας 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι, οι «κανονιέρηδες»… τσέκαραν το εισιτήριο για τον 20ό τελικό Κυπέλλου της ιστορίας τους και επιστρέφουν στη διεκδίκησή του, μετά από έναν χρόνο απουσίας και δύο σερί κατακτήσεις.

Το ματς ήταν… ματσάρα από την αρχή! Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να έμεινε στο 0-0, όμως και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, με μία για την καθεμία να καταλήγει στα δίχτυα, χωρίς να μετράει. Αρχικά, το γκολ-οφσάιντ του Κονσιελνί, που σωστά δεν μέτρησε στο 22’ και στη συνέχεια (40’) το γκολ του Στέρλινγκ, που ξεκίνησε από άουτ σέντρα του Σανέ.

Η Άρσεναλ μπήκε… μανιασμένη για το γκολ στο δεύτερο μισό του ματς, αλλά η Σίτι τής έκοψε τη φόρα. Η φανταστική ασίστ του Τουρέ έφτασε στα πόδια του Αγουέρο, ο οποίος δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία να «αλώσει» το γήπεδο και με πλασέ να κάνει το 1-0.

Άμεση απάντηση στο γκολ της Σίτι βρήκαν οι Λονδρέζοι. Μετά την ευκαιρία του Εζίλ, που πέρασε λίγο έξω, ο Μονρεάλ «τσίμπησε» την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για την ισοφάριση (1-1).

Η Σίτι άρχισε ξανά να… βομβαρδίσει την εστία του Τσεχ, με το σουτ του Τουρέ (79’) και την κεφαλιά του Φερναντίνιο (81’) να σταματούν στο δοκάρι, ενώ η χαμένη ευκαιρία του Ουέλμπεκ στο 86’ έστειλε, ουσιαστικά, το παιχνίδι στην παράταση.

Η «κανονιά» του Αλέξις στο ενδέκατο λεπτό του επιπλέον χρόνου ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στον ημιτελικό, με την Σίτι να πιέζει για την ισοφάριση, με μεγαλύτερη ευκαιρία το σουτ του Ντελφ, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσεχ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ