aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤέλος ο Γκιγκς από Γιουνάιτεντ!

Τέλος ο Γκιγκς από Γιουνάιτεντ!

Υποστολή σημαίας… Ο Ράιαν Γκιγκς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέσω μια συγκινητικής αποχαιρετιστήριας επιστολής. 

Παρελθόν από την οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Ράιαν Γκιγκς, ύστερα από 29 ολόκληρα χρόνια προσφοράς στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο 42χρονος Ουαλός αποχαιρέτησε μέσω μια συγκινητικής επιστολής την ομάδα της καρδιάς του, έκανε ειδική αναφορά στους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Λουίς Φαν Χάαλ, ενώ συνεχάρη για την πρόσληψή του στο «μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου» τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Γκιγκς δεν παρέλειψε να αποχαιρετήσει και τον κόσμο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τον αγκάλιασε αυτές τις τρεις δεκαετίες και δήλωσε έτοιμος για το νέο κεφάλαιο τα καριέρας του, την προπονητική.

Αναλυτικά η δήλωση του Ράιαν Γκιγκς:

«Μετά από 29 σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως ποδοσφαιριστής  και βοηθός προπονητής, ξέρω πως οι νίκες είναι στο DNA του συλλόγου, όπως επίσης το να δίνει ευκαιρίες στους νέους και να παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι υγιές να έχεις μεγάλες προσδοκίες, είναι σωστό να περιμένεις να νικήσεις. Η Μαν. Γιουνάιτεντ προσδοκά και αξίζει να καταφέρει πράγματα, τίποτα λιγότερο.

Γι’ αυτό για μένα αποτελεί μεγάλη απόφαση να αποχωρήσω από το σύλλογο που ήταν η ζωή μου από τα 14. Δεν ήταν μια απόφαση που πήρα εύκολα. Θα πάρω μαζί μου τόσες ξεχωριστές αναμνήσεις, όπως και εμπειρίες, που ελπίζω να με βοηθήσουν στο μέλλον.

Όμως νιώθω πως είναι η κατάλληλη στιγμή και παρότι δεν έχω άμεσα πλάνα να ασχοληθώ με την προπονητική, είναι αυτό που θέλω να κάνω.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με δύο προπονητικούς μέντορες, τον Σερ Άλεξ, με τον οποίο πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μαθαίνοντας από αυτόν και είμαι βέβαιος πως θα παραμείνει ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, και από τον Λουίς Φαν Χάαλ, το βιογραφικό του οποίου μιλά από μόνο του. Οι γνώσεις που κέρδισα δίπλα τους είναι ανεκτίμητες.

Θέλω να ευχαριστήσω το σταφ και όλους όσοι βοηθούν τη Μαν. Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια. Τα αποτελέσματα στο γήπεδο αποτελούν την αντανάκλαση της δουλειάς έξω από αυτό. Δεν θα είχα τέτοια επιτυχία χωρίς την αφοσίωση, τη θυσία και την πίστη τέτοιων ανθρώπων στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την ομάδα.

Συγχαίρω τον Ζοσέ Μουρίνιο για την πρόσληψή του στο μεγαλύτερο κλαμπ του κόσμου. Είναι λίγοι οι αποδεδειγμένοι νικητές στο υψηλότερο επίπεδο και ο Ζοσέ είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς. Είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοί μας θα τον καλωσορίσουν όπως πρέπει.

Το τελευταίο ευχαριστώ είναι για τους φιλάθλους. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ θα μου λείψει να μπαίνω στο ‘Ολντ Τράφορντ’ και μπροστά από σας. Είναι δύσκολο να λες αντίο μετά από 29 χρόνια. Αγάπησα κάθε λεπτό σαν παίκτης και βοηθός προπονητή και η υποστήριξή σας ήταν πάντα σπουδαία. Σας ευχαριστώ.

Τώρα είναι ώρα για ένα νέο κεφάλαιο και μια νέα πρόκληση. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον. Είχα την καλύτερη δυνατή μαθητεία στην προπονητική

Τις καλύτερες ευχές μου,

Ράιαν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ