aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τα τρελά ρεκόρ των «Πολιτών»!

Στο ποδόσφαιρο η ιστορία γράφεται από τις λεπτομέρειες. Κάπως έτσι η Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στα 137 χρόνια ύπαρξής της. Πλάι στο εξαιρετικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, επενδύοντας τα… ανεξάντλητα χρήματα των Αράβων ιδιοκτητών, βρίσκεται και η «Θεά Τύχη» μόνιμα παρούσα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το 2-1 εναντίον της Σαουθάμπτον στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος διαμορφώθηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Τρεις μήνες πριν είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπόρνμουθ (2-1), με τον Στέρλινγκ να «υπογράφει» το τελικό σκορ στο 97΄! Την περασμένη Κυριακή (26/11) εναντίον της Χάντερσφιλντ, το σκορ ήταν το ίδιο, ο σκόρερ ο ίδιος, απλώς δεν άργησε τόσο πολύ (84΄), ενώ η «ρέντα» του συγκεκριμένου και της Σίτι δεν εξαντλείται μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ. Στις 21 Νοεμβρίου το ματς εναντίον της Φέγενορντ για την 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ είχε μόνο ένα γκολ… Το πέτυχε ο Στέρλινγκ στο 88΄!

Όπως είθισται, όμως, στο χώρο του ποδοσφαίρου, στο τέλος της σεζόν κανείς δεν θα θυμάται τον τρόπο, αλλά το αποτέλεσμα. Και προς το παρόν όλα συνηγορούν στο ότι η Σίτι οδεύει σαν… τρελό φορτηγό προς την κατάκτηση του τίτλου. Ήδη έχει καταρρίψει όλα τα δικά της ρεκόρ και απειλεί πλέον αρκετά από τα επιτεύγματα των άλλων. Σε 21 αγώνες όλων των διοργανώσεων έχει μόνο μία ισοπαλία (1-1 με την Εβερτον) κι αυτή στο δεύτερο ματς της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι έκτοτε το… μενού περιλαμβάνει μόνο νίκες: 12 στην Πρέμιερ Λιγκ, 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο Λιγκ Καπ, έστω κι αν η δεύτερη από αυτές, με αντίπαλο τη Γουλβς, επετεύχθη στα πέναλτι.

Έχουν ήδη περάσει επτά μήνες από την τελευταία της ήττα, στις 23 Απριλίου (2-1) από την Άρσεναλ στον ημιτελικό κυπέλλου Αγγλίας. Είναι από τις περιπτώσεις που μπορεί να πει κανείς ότι ο Γκουαρντιόλα και οι παίκτες του έχουν… ξεχάσει τι σημαίνει «χάνω».

Αναλυτικά τα ρεκόρ που έχουν πετύχει οι «Πολίτες» στους πρώτους 21 αγώνες τους στη φετινή σεζόν και αυτά που απειλούν:

40 ΡΕΚΟΡ: Καλύτερη συγκομιδή βαθμών στις πρώτες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος Αγγλίας (Ισοφάρισε την επίδοση της Τότεναμ από το 1960).

19 ΡΕΚΟΡ: Διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις

11 ΡΕΚΟΡ: Διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις

8: Διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ (Ρεκόρ η Τσέλσι με 11)

26: Αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις (Ρεκόρ η Νότιγχαμ Φόρεστ με 40)

12: Διαδοχικές νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ (Ρεκόρ η Άρσεναλ με 14)

22: Αήττητο σερί στην Πρέμιερ Λιγκ (Ρεκόρ η Άρσεναλ με 49)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ