aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Οι μεγαλύτεροι χασογκόληδες!

Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Σύμφωνοι. Μέχρι και οι μεγαλύτεροι επιθετικοί, οι πιο αδίστακτοι… killers, έχουν απολέσει τεράστιες ευκαιρίες ακόμα και σε άδειες εστίες! Είναι περισσότερο αυτή η υπερβολική σιγουριά που νιώθει ο επιθετικός μπροστά από το τέρμα, η οποία ωστόσο έχει ένα οδυνηρό αποτέλεσμα γι’ αυτόν. Να γίνει… viral!

Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν για άλλη μια φορά με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής έδειξε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων χάνοντας άλλη μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Μπορεί στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Γιουβέντους να είναι «καυτός», αλλά το διαχρονικό του πρόβλημα με την Αλμπισελέστε παραμένει άλυτο.

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα βρεις αρκετούς σπουδαίους επιθετικούς, οι οποίοι ωστόσο έχουν παράλληλα και μια κακή… συνήθεια. Να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη πριν στείλουν την μπάλα στο πλεκτό. Ακόμα και επιθετικοί με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, πολλές φορές σαστίζουν μπροστά από την εστία και… πετάνε στα σκουπίδια φάσεις που υπό κανονικές προϋποθέσεις θα ήταν απλές για την κλάση τους.

Το gazzetta.gr παρουσίασε πέντε χασογκόληδες:

Ντιέγο Φορλάν

Ένας τέτοιος είναι και ο Ντιέγο Φερλάν. Φόρτωσε με πολλά γκολ τα αντίπαλα τέρματα στη La Liga με τις φανέλες των Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης και συνεχίζει να το κάνει πλέον στα 38 του χρόνια στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο το όνομα του Ουρουγουανού επιθετικού έχει συνδεθεί και με τις πολλές ευκαιρίες που έχασε στην καριέρα του. Και ειδικότερα όταν αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάριο Μπαλοτέλι

Είναι ένα παιδί με πολλές ιδιαιτερότητες. Ιδιόρρυθμος όσο δεν πάει. Ικανός για το χειρότερο και το καλύτερο. Η κλάση του είναι δεδομένη, ωστόσο όταν δεν είναι συγκεντρωμένος μπορεί να κάνει τα πιο παλαβά πράγματα. Και όχι μόνο στην εξωγηπεδική του ζωή, όπου το συνηθίζει επί καθημερινής βάσης, αλλά και εντός των γραμμών του γηπέδου. Κάποιες από τις ευκαιρίες που κατά καιρούς έχει χάσει είναι πραγματικά για να τραβάς τα μαλλιά σου για το τι σκεφτόταν…

Άλβαρο Μοράτα

Έχει σκοράρει 10 φορές τη φετινή σεζόν στην Premier League με την Τσέλσι, ωστόσο μπροστά από το τέρμα δεν τον λες και… εγγύηση. Και τα στατιστικά είναι αμείλικτα για τον Ισπανό επιθετικό των «Μπλε», ο οποίος σύμφωνα με τους αριθμούς έχει χάσει συνολικά 15 μεγάλες ευκαιρίες τη φετινή σεζόν και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα.

Καρίμ Μπενζεμά

Συνθέτει μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γκάρεθ Μπέιλ το πασίγνωστο BBC της Ρεάλ Μαδρίτης. Γενικά αποτελεί έναν επιθετικό που θα βγάλει γκολ, αλλά είναι ικανός να χάσει τα απίστευτα! Ειδικά τη φετινή σεζόν έχει αφήσει πολλά στιγμιότυπα στα bloopers, με τους οπαδούς των Μαδριλένων να τον αποδοκιμάζουν σε αρκετές περιπτώσεις. Είναι αλήθεια πως ειδικά φέτος βρίσκεται πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.

Γκονσάλο Ιγουαΐν

Στη Serie A με τη φανέλα της Γιουβέντους και πιο πριν με αυτή της Νάπολι ο Γκονσάλο Ιγουαΐν δεν σταματάει να σκοράρει. Αλλά με την Εθνική Αργεντινής κάτι παθαίνει και αποδεικνύεται ως ένας από τους μεγαλύτερους χασογκόληδες. Ειδικά στην Αλμπισελέστε παίρνει άνετα το πρώτο βραβείο. Όχι μόνο για τη χθεσινή φάση στο φιλικό με την Ισπανία, αλλά για τις σημαντικές ευκαιρίες που έχει αφήσει ανεκμετάλλευτες στους τελευταίους τελικούς του Μουντιάλ και του Κόπα Αμέρικα που στοίχησαν στην Αργεντινή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ