aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜουρίνιο: «Παγκόσμιας κλάσης ο Μικιταριάν, Μπαϊγί όπως... Βαράν»

Μουρίνιο: «Παγκόσμιας κλάσης ο Μικιταριάν, Μπαϊγί όπως… Βαράν»

Μία πρώτη γεύση από τα όσα μπορούν να κάνουν οι παίκτες του τόσο ατομικά, όσο και σε ομαδικό επίπεδο είχε ο Ζοσέ Μουρίνιο στο πρώτο φιλικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Γουίγκαν.

Ο Πορτογάλος τόνισε ότι για την εποχή τα όσα είδε είναι ενθαρρυντικά, ενώ αποθέωσε τον Χένρικ Μικιταριάν και τον Ερίκ Μπαϊγί, προσθέτοντας για τον τελευταίο ότι θα τον βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί, όπως έκανε και με τον Ραφαέλ Βαράν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεών του στο MUTV«Είμαι πολύ χαρούμενος. Το αποτέλεσμα προφανώς δεν είναι το πιο σημαντικό, αλλά είναι πάντα σημαντικό. Είμαι χαρούμενος επειδή είδα πράγματα που προσπαθούμε στην προπόνηση και αρχές στο αμυντικό και επιθετικό μας παιχνίδι. Δεν ήταν στον τέλειο βαθμό, γιατί οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες με μόλις 10 μέρες προπονήσεων και χρειάζεται χρόνο. Με ικανοποιεί που είδα πράγματα που θυμίζουν τα όσα πιστεύω για το ποδόσφαιρο. Όλοι είχαν θετική απόδοση».

Για τους Μικιταριάν και Μπαϊγί: «Ο Μικιταριάν είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και είναι και είναι στην καλύτερη φάση του ως ποδοσφαιριστής, στα 27-28 του χρόνια. Είναι τρομερός ο τρόπος που σκέφτεται για το ποδόσφαιρο, σκέφτεται πολύ γρήγορα και πολύ “γλυκός” όπως αγγίζει την μπάλα. Μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Δεν είναι ακόμα έτοιμος, αλλά η απόδοσή του ήταν θετική. Όσο για τον Έρικ ο τρόπος που τον αποθέωσε ο κόσμος όταν τον αντικατέστησα είναι αρκετός. Είναι νέος που έρχεται από ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, αλλά μπορούσες να δεις τι είναι αυτή τη στιγμή. Θα του δώσω τα πάντα για να προσπαθήσω να τον κάνω καλύτερο και καλύτερο, όπως έκανα και με άλλους κεντρικούς αμυντικούς, όπως ο Βαράν στη Ρεάλ Μαδρίτης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ