aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΗ Μάντσεστερ Σίτι σε μια ιστορική σεζόν

Η Μάντσεστερ Σίτι σε μια ιστορική σεζόν

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να κατακτήσει και μαθηματικά την Πρέμιερ Λιγκ και το FourFourTwo κατέγραψε τα ρεκόρ που κυνηγάει. Η Σίτι έχει δημιουργήσει διαφορά 16 βαθμών στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ στις 7 Απριλίου. Όπως και να έχει, απλά είναι θέμα χρόνου για τους πολίτες, που βρίσκονται στο κυνήγι διάφορων ρεκόρ στο δρόμο για μία ιστορική σεζόν. Ποια είναι αυτά;

Πιο… γρήγορη κατάκτηση

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Σίτι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ στις 7 Απριλίου. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχει κάνει νέο ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τη σεζόν 2000-01 είχε κατακτήσει τον τίτλο από τις 14 Απριλίου.

Περισσότεροι βαθμοί

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο κατέχει το ρεκόρ με 95 από τη σεζόν 2004-05. Η Σίτι έχει ήδη μαζέψει 81 με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν και αν κερδίσει τις πέντε από αυτές, τότε θα ξεπεράσει τους μπλε. Μέχρι το τέλος οι πολίτες έχουν να δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους, όπου έχουν μόλις μία ισοπαλία και παραμένουν αήττητοι, οπότε το ρεκόρ δεν μοιάζει καθόλου απίθανο.

Συνολικές νίκες

Και εδώ η Τσέλσι κατέχει το ρεκόρ, αλλά αυτή τη φορά με τον Κόντε στον πάγκο από την περσινή σεζόν. Οι μπλε κέρδισαν 30 από τα 38 παιχνίδια της σεζόν και η Σίτι χρειάζεται τέσσερις νίκες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ και πέντε να το σπάσει. Η λογική λέει ότι αυτό το ρεκόρ και το παραπάνω, αν σπάσουν, θα σπάσουν μαζί.

Διαφορά από τον δεύτερο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1999-2000 είχε αφήσει 18 ολόκληρους βαθμούς πίσω της την Άρσεναλ στη δεύτερη θέση. Αυτή τη στιγμή, 8 αγωνιστικές πριν το τέλος, η Σίτι βρίσκεται 16 βαθμούς μπροστά από τη Γιουνάιτεντ. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, έστω και έχοντας πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους κόκκινους διάβολους, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει νέο ρεκόρ.

Καλύτερη επίθεση

Η Τσέλσι του Κάρλο Αντσελότι τη σεζόν 2009-10 ήταν μία μηχανή των γκολ και είχε πετύχει 103 γκολ. Η Σίτι έχει ήδη φτάσει στα 85, σκοράροντας κατά μέσο όρο 2,8 γκολ ανά παιχνίδι, 0,1 περισσότερα από τους μπλε εκείνη τη σεζόν. Εφικτός, αλλά δύσκολος στόχος, αν αναλογιστούμε ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το μυαλό τους και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη πιο δύσκολο είναι η Σίτι να τελειώσει τη σεζόν, έχοντας κάνει ρεκόρ καλύτερης επίθεσης εντός έδρας. Η Τσέλσι είχε πετύχει 68 τη σεζόν 2009-10, τη στιγμή που οι πολίτες χρειάζονται άλλα 17 σε τέσσερα ματς για να φτάσουν εκείνη την επίδοση. Μπορούν, πάντως, να σπάσουν το ρεκόρ διαφοράς τερμάτων, η οποία τώρα είναι στο +65, με το ρεκόρ της Τσέλσι να είναι στο +71.

Εκτός έδρας νίκες

Τη σεζόν 2004-05 η Τσέλσι του Μουρίνιο είχε κερδίσει 15 φορές εκτός έδρας. Αυτό είναι και το δεύτερο ρεκόρ των μπλε του Πορτογάλου που προσπαθούν να σπάσουν ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του. Αυτή τη στιγμή η Σίτι έχει 12, αλλά θα πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια μακριά από το Μάντσεστερ μέχρι το τέλος, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι πολίτες έχουν να παίξουν στις έδρες των Έβερτον, Γουέστ Χαμ, Σαουθάμπτον και Τότεναμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ