aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Άρσεναλ έπιασε τη Σίτι στην κορυφή, αήττητη η Τότεναμ (vids)

Η Άρσεναλ έπιασε τη Σίτι στην κορυφή, αήττητη η Τότεναμ (vids)

Δύο χαμένα πέναλτι, δύο χαμένοι βαθμοί και… συγκάτοικος στην κορυφή. Αυτή είναι η σύνοψη της 8ης αγωνιστικής της Premier League για τη Μάντσεστερ Σίτι, που «σκόνταψε» σε έναν εκπληκτικό Στεκέλενμπουργκ και παραχώρησε 1-1 στην Εβερτον.

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας πραγματοποίησε σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων, με αποκορύφωμα τα πέναλτι του Ντε Μπρόιν στο 43΄ και του Αγουέρο στο 70΄, και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απειλήθηκε ακόμη και με ήττα, όταν ο Λουκάκου «χτύπησε» σε αντεπίθεση και έδωσε προβάδισμα στα «ζαχαρωτά». Ο Νολίτο διέσωσε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πλέον οι «σίτιζενς» ισοβαθμούν στην κορυφή της κατάταξης με την Αρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» έκαναν τα εύκολα δύσκολα απέναντι στη Σουόνσι, αλλά τελικά πήραν τη νίκη με 3-2, παίζοντας στο τελευταίο 20λεπτο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζάκα.

Η Τότεναμ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στη βαθμολογία, καθώς απώλεσε αρκετές ευκαιρίες στο «Χόθορνς» και τελικά ίσα που γλίτωσε την ήττα από τη Γουέστ Μπρομ, με τον Ντέλε Άλι να ισοφαρίζει στο 89΄ σε 1-1. Εντυπωσιακή η Μπόρνμουθ συνέτριψε 5-1 τη Χαλ, ενώ στο ντέρμπι των ουραγών η Στόουκ Σίτι πανηγύρισε την πρώτη φετινή της νίκη, επικρατώντας 2-0 της Σάντερλαντ.

Νωρίτερα, η Τσέλσι επιβλήθηκε πολύ εύκολα 3-0 της πρωταθλήτριας Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και εν πολλοίς κάλυψε το χαμένο έδαφος, πλησιάζοντας στο -3 από την κορυφή.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 8ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος:

Σάββατο

Τσέλσι – Λέστερ 3-0 (7′ Ντιέγκο Κόστα, 33′ Αζάρ, 80′ Μόουζες)

Μπόρνμουθ – Χαλ 6-1 (5′ Ντάνιελς, 41′ Κουκ, 45′ πέν. και 65′ Στάνισλας, 83′ Γουίλσον / 34′ Μέισον)

Άρσεναλ – Σουόνσι 3-2 (26′ και 33′ Γουόλκοτ, 57′ Εζίλ / 38′ Σίγκουρντσον, 66′ Μπόρχα Μπαστόν)

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1 (72′ Νολίτο / 64′ Λουκακού)

Στόουκ – Σάντερλαντ 2-0 (8′ και 45′ Τζο Άλεν)

Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ 1-1 (82′ Σαντλί / 89′ Ντέλε Άλι)

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ (19:30)

 Κυριακή

Μίντλεσμπρο – Γουότφορντ (15:30)

Σαουθάμπτον – Μπέρνλι (18:00)

 Δευτέρα

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ