aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΑζάρ, ο «βασιλιάς» της ντρίμπλας…

Αζάρ, ο «βασιλιάς» της ντρίμπλας…

Η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, έχει προσφέρει κυρίως τα τελευταία χρόνια, εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα. Ένα από τα σημαντικότερα, είναι πως σε 90 λεπτά συμμετοχής σ΄ έναν αγώνα, κάθε ποδοσφαιριστής έχει την κατοχή της μπάλας μόλις στα 2,5 απ΄ αυτά, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις φτάνει στα τρία λεπτά!

Δεδομένου αυτού του στοιχείου, γίνεται εν μέρει κατανοητή και η δυσκολία ενός σπουδαίου τεχνίτη ποδοσφαιριστή, να «κάνει τα μαγικά του», προσφέροντας στιγμές που δημιουργούν θαυμασμό και ικανοποίηση στους φιλάθλους. «Ποδιές», αλλαγές κατεύθυνσης με την μπάλα στα πόδια, προσποιήσεις με και χωρίς τη «στρογγυλή θεά», καθιστούν διαχρονικά το ποδόσφαιρο ως το λαοφιλέστερο των παιχνιδιών ανά την υφήλιο.

Το διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES), που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, ολοκλήρωσε σχετική έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιος είναι ο καλύτερος ντριμπλέρ στην Ευρώπη. Πεδίο της εν λόγω έρευνας αποτέλεσαν τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου» (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) και το αποτέλεσμα που προέκυψε, σίγουρα προκαλεί έκπληξη.

Λαμβάνοντας υπόψιν, αφενός τον αριθμό προσπαθειών, αλλά και την αποτελεσματικότητα αυτών, ανά αγώνα, στην κορυφή του σχετικού πίνακα, δεν βρίσκεται ούτε ο Μέσι, ούτε ο Ρονάλντο, ούτε ο Νεϊμάρ, δηλαδή οι τρεις κατά τεκμήριο καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη! Καλύτερος ντριμπλέρ της Ευρώπης, είναι ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ με 6,4 ντρίμπλες ανά αγώνα και ποσοστό επιτυχίας 75%.

Ακολουθούν οι Μέσι (5,5) και Νεϊμάρ (7,3) με ποσοστό 62%, ενώ την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνουν οι Τανγκουϊ Ντομπελέ (Λιόν), Μούσα Ντεμπελέ (Τότεναμ), Πάπου Γκόμες (Αταλάντα), Αρτούρ Μαζουακού (Γουέστ Χαμ), Σοφιάνε Μπουφάλ (Σαουθάμπτον), Μάριο Λαμινά (Σαουθάμπτον) και Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ