aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΑπίστευτο: Κινέζος ταξίδεψε 20.000 χιλιόμετρα λόγω Football Manager! (pics)

Απίστευτο: Κινέζος ταξίδεψε 20.000 χιλιόμετρα λόγω Football Manager! (pics)

Ο Κινέζος Χουάνγκ Γουενμπίν έκανε αυτό το ταξίδι μόνο και μόνο για να επισκεφτεί μία… αχαρτογράφητη ομάδα στην Αγγλία!

Ο Γουενμπίν λάτρεψε μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι την Ράνκορν Τάουν, ένα κλαμπ του Μερσεϊσάιντ που παίζει στην 9η κατηγορία, όταν είχε ξεκινήσει να παίζει Championship Manager την περίοδο 2001-2002.

Ο Γουενμπίν «ανέλαβε» τη Ράνκορν, την «ανέβασε» κατηγορίες, την «οδήγησε» στην Πρέμιερ Λιγκ, έφτασε να «κατακτά» μαζί της (φανταστικούς) τίτλους στην Αγγλία και να «αποκτά» παίκτες όπως ο Τζέραρντ, ο Μπέκαμ και ο Φαν Νίστελροϊ. Και συνέχισε να την υποστηρίζει φανατικά όσο τη χρησιμοποιούσε στο ηλεκτρονικό παιχνίδι του. Και αυτή η αγάπη έφτασε να γίνει… δεσμός.

Η τρέλα του για την αγγλική ομάδα αυξήθηκε τόσο πολύ που τον οδήγησε στην απόφαση να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να την επισκεφτεί και να τη γνωρίσει από κοντά.

«Η πρώτη φορά που αποφάσισα να πάω να βρω τη Ράνκορν ήταν το 2015. Είχα ταξιδέψει στο Λίβερπουλ γα να δω το τελευταίο ματς του Τζέραρντ στο Άνφιλντ. Όταν έφτασα με το τρένο, είδα μία πινακίδα που οδηγούσε στο Ράνκορν. Και τότε είχα πει στον φίλο μου ότι θα ταξιδέψω ξανά εκεί για να βρω την ομάδα μου», λέει ο Κινέζος φίλαθλος.

Πράγματι, ο Γουενμπίν έκανε αυτό το μετ’ επιστροφής ταξίδι-«προσκύνημα» των περίπου 20.000 χιλιομέτρων μαζί με την οικογένειά του: τη σύζυγό του Λιν Σιαορού και τα δύο μικρά παιδιά του, τον Γιαντάο και τον Γκεσού!

Επισκέφτηκαν την αγαπημένη του αγγλική ομάδα, συνάντησαν τον πρόεδρό της, Μαρκ Μπάκλεϊ, και εκείνος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της. Δεν του πήρε βέβαια πολλή ώρα, αφού το γήπεδο της Ράνκορν χωράει 1.500 θεατές.

«Αναπνεύσαμε με ανακούφιση όταν φτάσαμε στο γήπεδο και είδαμε κάποιον να μας περιμένει. Είχαμε ταξιδέψει περίπου 24 ώρες από το Σιαμέν για να φτάσουμε στο Λίβερπουλ. Είχαμε χάσει και τον σταθμό λεωφορείων, χαθήκαμε και στον δρόμο και ψάχναμε τρεις ώρες να βρούμε το γήπεδο της Ράνκορν.

Ίσως φταίνε τα φτωχά αγγλικά μου για αυτήν την ταλαιπωρία. Ήταν υπέροχα. Μέχρι που άφησαν τον γιο μου να κλοτσήσει μια μπάλα μέσα στο γήπεδο της Ράνκορν! Μας χάρισαν φανέλες και σουβενίρ της ομάδας και μας πρόσφεραν μία αξέχαστη εμπειρία. Θαυμάζω την αγγλική ποδοσφαιρική κουλτούρα για τη δόξα, την πίστη, το πάθος και τον σεβασμό που τη διακρίνουν», ανέφερε ο Χουάνγκ Γουενμπίν στη Mirror.

Και ο υπερήφανος πρόεδρος της Ράνκορν δήλωσε: «Ήταν τόσο ταπεινός, ευγενικός και ειλικρινής ο Χουάνγκ… Πραγματικά απόλαυσα αυτήν την εμπειρία.

Μου είχε στείλει από την Κίνα διάφορα e-mails με τις σκέψεις του, αλλά και φωτογραφίες του. Νομίζω ότι βρήκα έναν φίλο, έστω και από απόσταση, για όλη μου τη ζωή. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και ανυπομονώ να τον ξαναδώ ή να ξαναδιαβάσω ένα γράμμα του».

Όταν μιλάμε για πάθος και αφοσίωση, τότε μιλάμε για τον Χουάνγκ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ