aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑφεντικό στο Λονδίνο η Άρσεναλ και χαμός για 4άδα! (vid)

Αφεντικό στο Λονδίνο η Άρσεναλ και χαμός για 4άδα! (vid)

Η Αρσεναλ ήταν εξαιρετική, πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου και ανάκτησε τις ελπίδες για σεντόνι. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν της Τσέλσι 2-0, και είναι στην 5η θέση και στο -3 από τους Μπλε. Η ομάδα του Σάρι ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, με τον Αζάρ να είναι… μόνος στην αντίπαλη εστία. «Πάγωσαν» οι Κανονιέρηδες με τον τραυματισμό του Μπεγιερίν.

Η Αρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά με το… καλημέρα του ματς, πίεσε την Τσέλσι και φάνηκε απειλητική από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στο 4ο λεπτό βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, ο Λακαζέτ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σωκράτης με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει με την προβολή του Αζάρ, αλλά η Αρσεναλ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα, στο 13′ ο Κέπα έκανε απίθανη επέμβαση στην κεφαλιά του Κοσιελνί. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τους Κανονιέρηδες.

Ο Λακαζέτ κόλλησε τη μπάλα στο πόδι του και με απίθανο τελείωμα άνοιξε το σκορ. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η Αρσεναλ έβρισκε χώρους και στο 18′ είχε νέα μεγάλη φάση, αλλά ο Κεπά νίκησε και τον Ομπαμεγιάνγκ. Οι Μπλε θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν ένα λεπτό αργότερα, αλλά το πλασέ του Πέδρο πέρασε μόλις άουτ. Οι Μπλε πήραν μέτρα μετά το 20ο λεπτό, η κατοχή τους έφτασε το 60%, αλλά χωρίς ουσία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι στο 39′ πέτυχαν ακόμα ένα γκολ. Ο Παπασταθόπουλος έκανε εξαιρετική ασίστ και ο Κοσιελνί με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ο Γάλλος σκόραρε για ένατη διαδοχική σεζόν στην Premier League κι έγινε ο πρώτος αμυντικός του συλλόγου με 20 γκολ στη διοργάνωση.

Πάντως, οι Μπλε θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με καλύτερες προοπτικές, αλλά στο 45′ η κεφαλιά του Αλόνσο βρήκε στο δοκάρι. Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό, μπορεί η Τσέλσι να έχει την κατοχή, αλλά το ματς δεν απέκτησε ποτέ το ρυθμό του α’ ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι είχαν παθητική στάση, έδωσαν χώρους, τους οποίους δεν εκμεταλλεύθηκε η ομάδα του Σάρι. Ο Αζάρ ήταν αποκομμένος στην επίθεση και ούτε η παρουσία του Ζιρού στο τελευταίο 20λεπτο άλλαξε την εικόνα. Αντίθετα, η Αρσεναλ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά Ράμσεϊ και Μπεγιερίν είχαν άσχημα τελειώματα. Τα χαμόγελα πάντως του Εμερι πάγωσαν στο 72′, όταν ο Ισπανός τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι πήραν μια σπουδαία νίκη. Αντίθετα, οι Μπλε προβλημάτισαν επιθετικά και η έλευση του Ιγουαΐν κρίνεται επιτακτική.

Αρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν (72′ Ελνένι), Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Κολάσινατς, Ράμσεϊ (67′ Νάιλς), Τορέιρα, Γκεντουζί, Τσάκα, Λακαζέτ (68′ Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ

Τσέλσι: Κέπα, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς (63′ Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Πέδρο (68′ Οντόι), Γουίλιαν (68′ Ζιρού)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/01

Γουλβς-Λέστερ 4-3
(4′, 64′, 90+3′ Τζότα, 12′ Μπένετ / 47′ Γκρέι, 51′ Κοαντι αυτ., 87′ Μόργκαν)

Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ 2-0
(54’ Γουίλσον, 90’ Κινγκ)

Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 4-3
(46’, 75’ Σαλάχ, 53’ Φιρμίνο, 90’+3’ Μανέ – 34’ Τάουνσεντ, 65’ Τόμκινς, 90’+5’ Μέγερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον 2-1
(27’ πέν. Πογκμπά, 42’ Ράσφορντ – 72’ Γκρος)

Νιουκάστλ-Κάρντιφ 3-0
(24’, 63’ Σαρ, 90’+3’ Αγιόζε)

Σαουθάμπτον-Έβερτον 2-1
(50’ Γουόρντ-Πράους, 64’ αυτ. Ντιν, 90’+1’ Σίγκουρντσον)

Γουότφορντ-Μπέρνλι 0-0

Άρσεναλ-Τσέλσι 2-0
(14’ Λακαζέτ, 39’ Κοσιελνί)

Κυριακή 20/01

Χάντερσφιλντ-Μάντσεστερ Σίτι 15:30
Φούλαμ-Τότεναμ 18:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ