aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πάρτι της Μπάγερν για τον 26ο τίτλο

Ένα ακόμα πρωτάθλημα στην τεράστια ιστορία της πρόσθεσε χθες η Μπάγερν και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκλήρωσε την τριετία του στο Μόναχο κάνοντας το 3x3.

Οι Βαυαροί επικράτησαν εκτός έδρας με 2-1 της Ίνγκολστατ και μία αγωνιστική πριν το φινάλε έβαλαν στην τροπαιοθήκη τους τον 26ο τίτλο, όντας κυρίαρχοι στη Γερμανία.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόσφσκι, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ και έφτασε τα 29 γράφοντας ιστορία, αφού ο τελευταίος παίκτης της Μπάγερν που το πέτυχε ήταν ο Ρουμενίγκε το 1981. Επίσης, είναι ο πρώτος ξένος που φτάνει σε αυτό τον αριθμό, μετά τον Χούντελαρ της Σάλκε (2012).

Σήμερα, όμως, πανηγύρισε και η Γκλάντμπαχ, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 2-1 της αδιάφορης Λεβερκούζεν, η οποία επίσης θα αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η τελευταία προηγήθηκε με τον Αράνγκις στο 20, αλλά η απάντηση ήρθε στο 43’ από τον Χαν, ο οποίος πέτυχε και το νικητήριο τέρμα στο 79’.

Στο Γκέλζενκιρχεν η Σάλκε ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Άουγκσμπουργκ το θετικό αποτέλεσμα που θα της έδινε την παραμονή. Τελικά, η δεύτερη ισοφάρισε στο 89’ με τον Μπάιερ και πέτυχε τον στόχο της. Το τέρμα της Σάλκε πέτυχε ο Χούντελαρ στο 82’. Μεγάλη νίκη με 1-0 πέτυχε η Άιντραχτ επί της Ντόρτμουτ και πέρασε πάνω από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του υποβιβασμού.

Η Χέρτα υπολόγιζε σε μια νίκη, υποδεχόμενη την Ντάρμστατ, για να παραμείνει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ αλλά οι νεοφώτιστοι νίκησαν με 2-1 στο Βερολίνο και εξασφάλισαν την παραμονή τους! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Νταρίντα στο 15’ και οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο χάρη σε γκολ των Γκόντορφ (25’) και Βάγκνερ (83’). Αντιθέτως, το 0-0 της Βέρντερ με την Κολώνια την αφήνει σε αγωνία στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία.

Η Χόφενχαϊμ κατάφερε να ηττηθεί στην έδρα του Ανόβερου που είναι και μαθηματικά υποβιβασμένο. Ωστόσο, παρά το εις βάρος της 0-1 (Κιγιοτάκε) διέφυγε του κινδύνου και αυτό επειδή δεν νίκησε η Βέρντερ. Η Βόλφσμπουργκ νίκησε με 1-0 το Αμβούργο, ωστόσο σώθηκαν και οι δύο, επίσης λόγω της ισοπαλίας της ομάδας της Βρέμης.

Τέλος, η Στουτγκάρδη ηττήθηκε με 3-1 από τη Μάιντς και βρίσκεται προ του φάσματος του υποβιβασμού. Για τους νικητές σκόραραν οι Μαλι, Κόρδοβα και Ονισίβο, ενώ το προσωρινό προβάδισμα για την ηττημένη πέτυχε ο Γκέντνερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ