aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Όταν η Κύπρος αγωνίστηκε στο Γουέμπλεϊ (video)

Μία φορά έτυχε να πατήσει κυπριακή ομάδα το γρασίδι του Γουέμπλεϊ και σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 41 χρόνια από τότε. 

Ήταν η 16η Απριλίου 1975, όταν η Εθνική Κύπρου αγωνίστηκε στον «ναό του ποδοσφαίρου» με την αντίστοιχη της Αγγλίας, γνωρίζοντας την ήττα με 0-5. Μάλιστα, ο Μάλκομ Μακντόναλντ σκόραρε πέντε φορές (3′, 32′, 52′, 56′, 87′), κάτι που δεν πέτυχε κανείς άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «λιονταριών».

Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο πάντως, αν δεν βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά ο αείμνηστος Μάκης Αλκιβιάδης, ο οποίος πραγματοποίησε αρκετές αποκρούσεις (κάποιες φαίνονται στο πιο κάτω βίντεο) προτού αποχωρήσει τραυματίας.

Ήταν η προκριματική φάση του Γιούρο 1976, κατά την οποίαν η ομάδα μας έμεινε άσφαιρη και άποντη σε σύνολο έξι αγώνων (0-16). Εδώ που τα λέμε, όμως, μία χρονιά μετά την τουρκική εισβολή, πάλι καλά που είχαμε ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Η σύνθεση της Κύπρου: Μάκης Αλκιβιάδης (60’ Ανδρέας Κωνσταντίνου της ΑΕΛ), Χριστάκης Κοβής, Δημήτρης Κίζας, Νίκος Παντζιαράς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Στεφανής Μιχαήλ, Γκέγκορι Σάββα, Μιχάλης Θεοδώρου, Μάρκος Μάρκου, Νίκος Χαραλάμπους (45’ Ανδρέας Κωνσταντίνου του Παραλιμνίου, Ανδρέας Στυλιανού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ