aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Γιάρολιμ ανέλαβε την εθνική Τσεχίας

Ο Γιάρολιμ ανέλαβε την εθνική Τσεχίας

Ο Κάρελ Γιάρολιμ είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει την εθνική Τσεχίας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του 59χρονου τεχνικού.

Ο Γιάρολιμ διετέλεσε διεθνής με την εθνική ομάδα της Τσεχοσλοβακίας, αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη Γαλλία και τη Ρουέν στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, ενώ διαδέχει προπονητική εμπειρία δύο δεκαετιών, κυρίως σε συλλόγους της Τσεχίας και της Σλοβακίας, ωστόσο έχει εργαστεί και σε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας και του Άμπου Ντάμπι. Αναλαμβάνει την εθνική Τσεχίας προερχόμενος από τη Μλάντα Μπόλεσλαβ, ενώ διαδέχεται στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Πάβελ Βρμπα, ο οποίος αποχώρησε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στους ομίλους του EURO 2016, προκειμένου να αναλάβει τη ρωσική Ανζί Μαχάτσκαλα.

«Το πρώτο βήμα θα είναι να χτίσουμε μια ομάδα που να μπορεί να προσπαθήσει να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018» τονίζει ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τσεχίας, Μίροσλαβ Πέλτα, αναφερόμενος στη διοργάνωση της Ρωσίας. Οι Τσέχοι δεν θα έχουν πλέον στην διάθεσή τους τον Πετρ Τσεχ, ο οποίος αποχώρησε από την εθνική ομάδα, ενώ υπάρχει ένα ερωτηματικό και για το μέλλον του αρχηγού Τόμας Ροσίτσκι, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, όπως και στο EURO 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ