aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Νίκη με ανατρπή η Ρεάλ Μαδρίτης

Ενα comeback που της δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος βοήθησε από τον πάγκο με τις αλλαγές του όπως και ο Μπέιλ με τα δύο γκολ του για να γυρίσουν οι Merengues το ματς στην επανάληψη και να μείνουν στο -1 από την Μπαρτσελόνα. Πολύ θετικη η εμφάνιση του Ουαλού ελλείψει Κριστιάνο Ρονάλντο, αρνητική η αποχώρηση του Μπενζεμά, ο οποίος φάνηκε να έχει πρόβλημα στο γόνατο. Αυτή ήταν η 3η ανατροπή στην φετινή La Liga για τους Blancos που είχαν γυρίσει και τον αγώνα του πρώτου γύρου με την Ράγιο, όπως και το πρόσφατο clasico.

Η Ρεάλ ξεκίνησε με δοκάρι του Μπέιλ στο 3’ με μακρινό σουτ, όμως το ξεκίνημά της δεν μπορούσε να είναι χειρότερο. Στο 7’ ο Μπεμπέ πέρασε τον Ντανίλο σαν να μην υπάρχει και γύρισε την μικρή περιοχή απ’ όπου ο Εμπάρμπα έκανε εύκολα το 1-0. Στο 12’ ο Μπενζεμά θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει μετά την ωραία πάσα του Κόβατσιτς αλλά δεν γύρισε καλά το σώμα του και τελείωσε ψηλά, για να δεχθούν οι φιλοξενούμενοι και δεύτερο γκολ στο 14’ όταν ύστερα από κόρνερ η άμυνα των Merengues δεν μπόρεσε να αποκρούσει και ο Μικού από κοντά έγραψε το 2-0.

Η Ράγιο ήταν μια κλάση πάνω σε εκείνο το σημείο και στο 27’ ο Νάβας έβγαλε τη φωτοβολίδα του Μπεμπέ, όμως μία φάση φάνηκε πως αρκούσε για την Ρεάλ για να γυρίσει το όλο σκηνικό. Στο 35’ ο Μπέιλ με κεφαλιά ύστερα από το κόρνερ του Κροος για το 2-1 και στο 42’ το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Ουαλού πέρασε μόλις έξω. Στο ίδιο λεπτό ο Μπενζεμά είχε αποχωρήσει για να πάρει τη θέση του ο Λούκας Βάθκεθ.

Ο τελευταίος ήταν η χρυσή αλλαγή για τον Ζιντάν, ο οποίος επέλεξε να μην βάλει σε εκείνο το σημείο τον Χάμες. Ο Ισπανός στο 52’ έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά στο παραθυράκι έπειτα από σέντρα του Ντανίλο από δεξιά (2-2). Η Ρεάλ πήρε τα πάνω της για τα καλά και μέχρι το τέλος ήταν επιθετική ψάχνοντας το γκολ. Στο 54’ το φάουλ του Ισκο πέρασε έξω, στο 56’ η κεφαλιά του Πέπε ήταν αδύναμη και στο 59’ ο Χεσέ έχασε τεράστια ευκαιρία αλλά στο τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον Χουάν Κάρλος.

Στο επόμενο κομμάτι ο ρυθμός έπεσε κάπως, η Ράγιο είχε ένα σουτ του Τρασόρας στα χέρια του Νάβας (72’) όμως ο Μπέιλ χρειάζόταν μία φάση για να κάνει τη ζημιά. Στο 81’ έφυγε στην κόντρα και αφού έφερε εξαιρετικά την μπάλα μπροστά του πλάσαρε σωστά για το 2-3. Στο 92’ ο Μικού με σουτ που κόντραρε και πέρασε κόρνερ άγχωσε τους παίκτες της Ρεάλ, οι οποίοι όμως στο τέλος πανηγύρισαν.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Πάκο Χέμεθ): Χουάν Κάρλος, Χοσέ Κρέσπο, Αμάγια, Τίτο (78’ Ρατ), Πάμπλο Ερνάντεθ (54’ Χάβι Γκέρα), Τρασόρας, Γιόθαμπεδ (54’ Ιτούρα), Κίνι, Εμπάρμπα, Φεντόρ, Μίκου, Μπεμπέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντεντίν Ζιντάν): Νάβας, Πέπε, Βαράν, Ντανίλο, Μαρσέλο, Κροος, Κόβατσιτς (78’ Χάμες), Ισκο, Χεσέ (63’ Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενζεμά (42’ Λούκας Βάθκεθ).

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ