aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤριγμοί στην Αργεντινή

Τριγμοί στην Αργεντινή

Ο αγωνιστικός διασυρμός της Αργεντινής από την Ισπανία (1-6) τραυμάτισαν σοβαρά το γόητρο και την ψυχολογία της «αλμπισελέστε» ενόψει του επικείμενου Μουντιάλ. Μια συντριβή που ήρθε απόντος του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παρακολούθησε προβληματισμένος τον αγώνα στο Wanda Metropolitano, αλλά φανέρωσε με τρόπο αποκαλυπτικό τα προβλήματα μιας ομάδας που λογίζεται εκ των φαβορί.

«Μας έδωσαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Αισθάνομαι άσχημα για τους παίκτες και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε ισορροπία και σταθερότητα», δήλωσε απογοητευμένος ο ομοσπονδιακός προπονητής Χόρχε Σαμπάολι. Η εμφάνιση ήταν ανεξήγητη, αν ληφθεί υπόψη ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή η Αργεντινή επικράτησε της Ιταλίας (2-0) σε φιλικό ματς, επίσης χωρίς τον Μέσι.

Τελευταία φορά που η Αργεντινή δέχθηκε έξι γκολ ήταν το 2009, σε προκριματικό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο από την Βολιβία, όμως τότε είχε γίνει επίκληση στο βασανιστικό υψόμετρο της πρωτεύουσας Λα Πας. «Η Αργεντινή θα ζει ένα μαρτύριο από τώρα μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μέσι είναι ο μόνος λόγος που κάποιος δίνει ακόμη στην Αργεντινή μια ελπίδα νίκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του Σαμπάολι», τόνισε από την πλευρά του ο παλαίμαχος διεθνής Χόρχε Βαλντάνο στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

«Η Αργεντινή σήμερα εξαρτάται απ’ τον Μέσι 10 φορές περισσότερο απ’ ότι εμείς εξαρτιόμασταν απ’ τον Μαραντόνα το 1986», τόνισε ο 57χρονος Πέδρο Πασκούλι, ο οποίος ήταν στην ομάδα που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του ’86 στο Μεξικό.

Ο Μαραντόνα πήρε θέση…

Ταπεινωτική ήταν η ήττα της Αργεντινής από την Ισπανία (1-6) στο φιλικό παιχνίδι της Μαδρίτης. Η απουσία του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι τραυματίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη τραγική απόδοση της «Αλμπισελέστε», που θέλει να θεωρεί πως είναι ένα από τα φαβορί του Μουντιάλ της Ρωσίας. Αγωνιστική εικόνα που ανάγκασε τον Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει από τις εξέδρες αμέσως μετά το έκτο γκολ της Ισπανίας στο 78ο λεπτό. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, πάντως, που συχνά έχει επιτεθεί στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χόρχε Σαμπάολι, αυτή τη φορά στήριξε την εθνική, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που χρειάζεται είναι η βελτίωση. Πάμε Αργεντινή». Είναι φανερό ότι ο Ντιέγκο δεν θέλει να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, ούτε να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στη χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ