aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτον τελικό η Χιλή με ήρωα τον Μπράβο!

Στον τελικό η Χιλή με ήρωα τον Μπράβο!

Σε ήρωα τον Κλαούντιο Μπράβο η Χιλή νίκησε 3-0 την Πορτογαλία στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Confederations Cup 2017, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία ή το Μεξικό (Πέμπτη στις 21:00 ο ημιτελικός).

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ, έτσι ο πορτιέρε της Μάντσεστερ Σίτι δεν δέχτηκε γκολ για 120 λεπτά και στην διαδικασία των πέναλτι. Απέκρουσε και τις τρεις εκτελέσεις, αυτές των Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ζοάο Μοουτίνιο και Νανί, ενώ για τους Χιλιανούς ευστόχησαν οι Αρτούρο Βιδάλ, Τσάρλες Αράνγκις και Αλέξις Σάντσες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα προσθέσει λοιπόν ένα ακόμη τρόπαιο στην συλλογή του, ενώ θυμίζουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να έχει τον Κλαούντιο Μπράβο, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε 40.000.000 ευρώ στην Μπενφίκα και πήρε τον Εντουάρντο Σοάρες! Αυτή είναι η 2η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία για τερματοφύλακα!

Το ματς ξεκίνησε με καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο τετ-α-τετ του Βάργκας με τον Ρουί Πατρίσιο ήταν νικητής ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας στο 6′ και στο 7′ στο τετ-α-τετ του Αντρέ Σίλβα με τον Κλαούντιο Μπράβο ήταν νικητής ο πορτιέρε της Χιλής.

Στο 57′ ήρθε η επόμενη πραγματικά καλή ευκαιρία, με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Εντουάρντο Βάργκας, ενώ στην παράταση και συγκεκριμένα στο 95′ απείλησε με γυριστό σουτ και ο Αλέξις Σάντσες, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 113′ ο Ζόζε Φόντε πάτησε τον Φρανσίσκο Σίλβα στην περιοχή, αλλά δεν δόθηκε πέναλτι, ενώ στο 119′, ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης, έγινε η φάση του αγώνα. Ο Βιδάλ έπιασε δυνατό σουτ απ’το ύψος της περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο, εν συνεχεία έκανε κοντινό πλασέ ο Πάμπλο Ερνάντες και η μπάλα χτύπησε ξανά στο δοκαρι, αυτή τη φορά το οριζόντιο.

Η διαδικασία των πέναλτι
Χιλή: Βιδάλ… ΓΚΟΛ!
Πορτογαλία: Κουαρέσμα… ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ του Μπράβο!
Χιλή: Αράνγκις… ΓΚΟΛ!
Πορτογαλία: Μοουτίνιο… ΝΕΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ του Μπράβο!
Χιλή: Αλέξις Σάντσες…
Πορτογαλία: Νανί… ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ο Μπράβο!

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ Σοάρες, Ζοζέ Φόντε, Μπρούνο Άλβες, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (102′ Ζοάο Μοουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (83′ Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (116′ Ζέλσον Μαρτίνς), Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα (76′ Νανί).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα (120′ Φουενσαλίδα), Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Πάμπλο Ερνάντες (112′ Φρανσίσκο Σίλβα), Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (86′ Μαρτίν Ροντρίγκες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ