aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Ο Κρόος την έβγαλε από το... μνημόνιο! (vid)

Ο Κρόος την έβγαλε από το… μνημόνιο! (vid)

Σε ένα ματς «αίμα και άμμος» για τη Γερμανία κόντρα στη Σουηδία, τα Πάντσερ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και έκαναν μια επική ανατροπή με τον Κρόος να σκοράρει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για το 2-1 , δίνοντας πλέον το πλεονέκτημα πρόκρισης στους Γερμανούς, αν και αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπόατενγκ (82′).

Η Γερμανία υποδέχθηκε τη Σουηδία στο Σότσι, σε ένα πολύ σημαντικό ματς για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2014, αφού είχαν άμεση ανάγκη τη νίκη μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Μεξικό.

Στο ξεκίνημα του ματς οι Γερμανοί ήταν πραγματικά Πάντσερ! Πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης αμέσως και πίεσαν πολύ τους Σουηδούς για το γκολ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι όμως αμύνονταν υποδειγματικά. Άλλοτε οργανωμένα, άλλοτε με αυτοθυσία αλλά και λόγω τύχης δεν δέχτηκαν γκολ. Σοβαρότερη ευκαιρία η διπλή φάση με τους Ντράξλερ και Μίλερ να  ην μπορούν να σκοράρουν από πολύ ευνοϊκή θέση στο 3’.

Διαβάστε επίσης: Η κίνηση του Λέβ που έγινε viral (vid)

Οι παίκτες του Λεβ πίεζαν πολύ αλλά είχαν ανέβει ψηλά στο γήπεδο και άφηναν χώρους. Η Σουηδία αν και είχε βαριά κορμιά εκμεταλλεύτηκε την επιλογή αυτή της Νατσιονάλμανσαφτ. Η φάση του Μπεργκ στο 13’, ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ προ του Νόιερ ήταν το… καμπανάκι, που δεν άγχωσε τους Γερμανούς. Τελικά η «τιμωρία» ήρθε στο 32’. Ο Κλάεσον σέντραρε και ο Τοϊβόνεν με μια σεντερφορίσια κίνηση και σκαφτό πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Νόιερ για το 1-0.

Από εκεί και πέρα οι Γερμανοί έψαξαν το γκολ με τους Γκουντογκάν (39’) και Μπόατενγκ (45’) να αστοχούν και χρειάστηκε μια εκπληκτική επέμβαση του Νόιερ στις καθυστερήσεις, σε πονηρή, γυριστή κεφαλιά του Μπεργκ, για να παραμείνει το σκορ στο 1-0 υπέρ της Σουηδίας και να έχουν ελπίδες οι Γερμανοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί μπήκαν σαν απόλυτα αφεντικά στο ματς. Βοήθησαν βέβαια και οι Σουηδοί που οπισθοχώρησαν σημαντικά, είτε από φόβο είτε από έλλειψη δυνάμεων. Το γκολ που έψαχναν τελικά ήρθε πολύ νωρίς με τον Ρόις μόλις στο 48’. Από εκεί και πέρα οι μεν πίεζαν, οι δε άντεχαν με νύχια και με δόντια και γκολ δεν έμπαινε.

Διαβάστε επίσης: «Ο Μέσι παριστάνει τον καλό και ταπεινό αλλά είναι το αντίθετο» (vid)

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί μπήκαν σαν απόλυτα αφεντικά στο ματς. Βοήθησαν βέβαια και οι Σουηδοί που οπισθοχώρησαν σημαντικά, είτε από φόβο είτε από έλλειψη δυνάμεων. Το γκολ που έψαχναν τελικά ήρθε πολύ νωρίς με τον Ρόις μόλις στο 48’. Από εκεί και πέρα οι μεν πίεζαν, οι δε άντεχαν με νύχια και με δόντια και γκολ δεν έμπαινε.

Οι Μίλερ (51’), Χέκτορ (56’), Βέρνερ (81’), Γκόμεζ (88’) και Μπραντ (90+2’) νικήθηκαν είτε από τον Όλσεν είτε από την ατυχία τους είτε από το δοκάρι (Μπραντ). Ήρθε και η αποβολή του Μπόατενγκ στο 82’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να… δέσει το γλυκό.

Τελικά όλες αυτές οι στιγμές από το γκολ του 48’ και μετά έγιναν για να… προϋπαντήσουν τη φάση του 90+5’, μια φάση που δικαιώνει ε τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ.  Ο Κρόος έπιασε μια σουτάρα εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στον Όλσεν και έγινε η επική ανατροπή για το τελικό 2-1 κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ανατροπή… τίτλου για τη Γερμανία. Τα Πάντσερ εκτός του ότι πλέον κρατούν στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση, πέτυχαν κάτι σημαδιακό. Πίσω στο τουρνουά του 1974, οι Γερμανοί βρίσκονταν και πάλι πίσω στο σκορ με 1-0 στο ημίχρονο κόντρα στη Σουηδία. Έκαναν την ανατροπή νικώντας με 4-2 και τότε σήκωσαν το τρόπαιο στο τέλος της διαδρομής.

Περισσότερα σε λίγο!

1′ Άρχισε ο αγώνας!

20′ 0-0 το σκορ μέχρι στιγμής.

32′ ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛ 1-0 για την Σουηδία με τον Τοιβόνεν! 

45′ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, με την Σουηδία να προηγείται στο σκορ!

48′ ΓΚΟΛΛΛΛ για την Γερμανία που ισοφαρίζει σε 1-1!

79′ Παραμένει το 1-1. Πιέζει η Γερμανία χωρίς αποτέλεσμα…

95′ ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ εκπληκιτκό φάουλ του Κροός!!!!! 2-1 η Γερμανία!!!

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ