aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο ο τζόγος

Άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο ο τζόγος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-20.00) ΤΗΛ. 22-744744

Το «ζουμί» του ποδοσφαίρου είναι ο απόηχός του. Όλο αυτό το νταραβέρι που ακολουθείται και ειδικά σε διοργανώσεις που είναι κοινωνοί εκατομμύρια άνθρωποι, τα σχόλιά τους τραβάνε χρόνια. Όπως για παράδειγμα το γκολ της Αγγλίας στον τελικό του 1966 με τη Γερμανία ή το «χέρι του Θεού» με το οποίο άνοιξε το σκορ η Αργεντινή στον προημιτελικό του 1986. Παραδείγματα μπορούμε να βρούμε πολλά, δεκάδες. Ένα, δύο ακόμη, είναι το πέναλτι που κερδίζει η Γερμανία στον τελικό του 1990 με αντίπαλο την Αργεντινή και η συντριβή της Βραζιλίας με 1-7 στο προηγούμενο μουντιάλ από τη Γερμανία στα ημιτελικά.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά στο φετινό μουντιάλ τα περισσότερα σχόλια και ο επηρεασμός της άποψης για την απόδοση μιας ομάδας, ενός ποδοσφαιριστή ή ενός προπονητή, έχει να κάνει με το στοίχημα. Είναι εξαιρετικά εκνευριστικό, το χαμένο κουπόνι να αποτελεί εφαλτήριο για την αξιολόγηση ενός παιχνιδιού.

Επειδή ο… άλλος έκλεινε το κουπόνι του στη νίκη της Βραζιλίας επί της Ελβετίας και έχασε τα λεφτά σώνει και καλά όλοι οι ποδοσφαιριστές της είναι «κριάρια». Ο Νεϊμάρ δεν μπορεί, ο Τίτε είναι «μυρωδιάς» και πάει λέγοντας. Τα ίδια και χειρότερα για τον Μέσι και την Αργεντινή, ενώ και η Γερμανία που έστειλε πολύ κόσμο στον κουβά «έλειψε ο Σανέ». Ναι, αλλά ο Τίτε, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, στα 22 παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής του έφυγε ηττημένος μόνο σε ένα παιχνίδι και αυτό φιλικό. Μετρούσε σε επίσημους αγώνες δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες. Δύο ισοπαλίες εκτός έδρας και ανώδυνες, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει η ομάδα του την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Όσων δεν επηρεάζεται η άποψή τους και κυρίως ο συναισθηματικός τους κόσμος από τα ποδοσφαιρικά στοιχήματα, το φετινό Μουντιάλ άρχισε με πολύ καλούς οιωνούς. Οι εκπλήξεις είναι το «αλατοπίπερο» και όσο υπάρχουν αυτές, τόσο περισσότερο ομορφαίνει και μεγαλώνει και η αγωνία. Ποιος να το έλεγε πως μερικά από τα ισχυρότερα φαβορί δεν μπορούσαν να νικήσουν. Πέραν της Γαλλίας, η Ισπανία, η Αργεντινή και η Βραζιλία έφεραν ισοπαλίες, ενώ η Γερμανία έχασε. Αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο;

Αργεντινή και Βραζιλία δεν κρίθηκαν από πολλούς με επιείκεια. Αυτές αλλά και η Ισπανία ήταν καλύτερες από τις Πορτογαλία, Ισλανδία και Ελβετία. Όμως ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο ουδέτερος φίλαθλος ρέπει πάντα υπέρ του ασθενέστερου. Κι όμως δεν ήταν τόσο κακές όσο πιστεύει κάποιος που διαβάζει μόνο τα σχόλια στο facebook από φίλους του που έχασαν τα χρήματά τους στον τζόγο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ