aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣχεδόν… πρωταθλήτρια η Μονακό! (videos)

Σχεδόν… πρωταθλήτρια η Μονακό! (videos)

Με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να σκοράρει δύο φορές, η Μονακό έφτασε τα 102 γκολ σε 36 παιχνίδια και πλέον είναι αγκαλιά με τον τίτλο, αφού χρειάζεται μόλις έναν πόντο για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια, ενώ το πιθανότερο είναι πως δεν θα χρειαζόταν και άλλον πόντο, αφού με τη διαφορά τερμάτων που υπάρχει με την Παρί +73 με +56, ο τίτλος είναι αδύνατο να χαθεί.

Ο Εμπαπέ κέρασε δύο γκολ τους συμπαίκτες του, στο 2ο τον Μπερνάρντο Σίλβα και στο 3ο τον Φαλκάο, το πρώτο το έβαλε ο Κολομβιανός με κεφαλιά, ενώ το σκορ έκλεισε με αυτογκόλ του Αλόνσο. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει πλέον ένα ματς ακόμα να δώσει και βρίσκεται στους 86. Φιλοδώρησε με πέντε τέρματα την Σεντ Ετιέν εκτός έδρας με δύο από τους Καβάνι και Λούκας, ενώ ένα πρόσθεσε ο Ντράξλερ που έκλεισε το σκορ για το 5-0 στο «Ζοφρουά Γκισάρ».

Αντίθετα η 3η της της βαθμολογίας Νις, έχασε μέσα στην έδρα της με 2-0 από την Ανζέ και θα καταλάβει δεδομένα την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. H Λιόν με τον Λακαζέτ να σημειώνει δύο τέρματα, επικράτησε 3-1 μέσα στην έδρα της Μονπελιέ και διασκέδασε την πίκρα της για τον περιπετειώδη αποκλεισμό στο Europa League από τον Άγιαξ.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, η Μαρσέιγ έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Μπορντό, που σημαίνει πως οι Φωκαείς κρατήθηκαν έναν πόντο μπροστά από τους Γιρονδίνους και έχουν την 5η θέση στα χέρια τους. Για ν’ αποφύγουν το μοιραίο, οι τελευταίοι χρειάζονται νίκη της Παρί στον τελικό για να μην είναι εκείνοι που θα μείνουν εκτός Ευρώπης.

Τέλος η Μπαστιά που επικράτησε 2-0 της Λοριάν και η Ντιζόν που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Νανσί έκαναν βήμα για την σωτηρία, ειδικά η δεύτερη, ενώ η Νανσί που έμεινε τελευταία μπορεί να ελπίζει μόνο σε μπαράζ για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 0-5
(2’, 72’ Kαβάνι, 38’, 78’ Λούκας, 90’ Ντράξλερ)
Μπορντό-Μαρσέιγ 1-1
(2’ Ρολάν-60’ Γκομίς)
Μονπελιέ-Λιόν 1-3
(35’ Μουνιέ – 17’ Φεκίρ, 22’, 95’ Λακαζέτ)
Νις-Ανζέ 0-2
(36’ Εντόι, 93’ Τοκό-Εκαμπί)
Μπαστιά-Λοριάν 2-0
(74’ Κριβέλι, 86’ Ντανίκ)
Ντιζόν-Νανσί 2-0
(51’ Σαμαριτανό, 76’ Ντιονί)
Μονακό-Λιλ 4-0
(6’, 69’ Φαλκάο, 45’ Μπερνάρντο Σίλβα)
Ναντ-Γκινγκάμπ 4-1
(17’ Τόμασον, 51’, 79’ Σάλα, 69’ Νακούλμα -74’ Ντεό)
Καέν-Ρεν 0-1
(68’ Σίο)
Μετς-Τουλούζ 1-1
(66’ Σαρ -9’ Μπρέιθγουεϊτ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ