aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε εκτελεστή Καβάνι, στο -1 από την κορυφή η Παρί

Με εκτελεστή Καβάνι, στο -1 από την κορυφή η Παρί

Τεράστιας σημασίας νίκη για την πρωταθλήτρια Γαλλίας με πρωταγωνιστή τον Ουρουγουανό που σκόραρε με πέναλτι στο 30’ και χάρισε τη νίκη στο 82’ με κεφαλιά. Το γκολ της Λιόν ο Βαλμπιενά στο 48’. Ο Ουρουγουανός στράικερ με τα δύο γκολ του έφτασε τα 18 σε 17 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις για την Παρί. Στον πόντο πλέον μαζί με τη Μονακό, η Παρί Σεν Ζερμέν (32 βαθμούς) από τη Νις που βρίσκεται στους 33.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την Παρί από μια εκτέλεση κόρνερ με τον Τιάγκο Μότα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Λόπες. Σε ένα ματς που δεν είχε και πολλές φάσεις από ένα γέμισμα, η μπάλα φτάνει στα πόδια του Λούκας, που προσπαθεί να κοντρολάρει, με τον Ράφαελ στην προσπάθεια του να κόψει, να μαζεύει τα πόδια του Τιάγκο Μότα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Έντινσον Καβάνι που ευστόχησε για να δώσει προβάδισμα στην Παρί με 1-0, με το 17ο γκολ του σε ισάριθμα παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν με την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Στο 36’ ο Ουρουγουανός είχε άλλη μια δημιουργία, αφού μοίρασε δεξιά στον Λούκας που πλάσαρε λίγο έξω από την εστία του Λόπες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λιόν έφερε το παιχνίδι στα ίσια, αφού ο Ράφαελ από δεξιά έκανε προσωπική προσπάθεια, με απίθανο φαλτσαριστό σουτ στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην επιστροφή ο Βαλμπιενά με απίθανο αριστερό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 54’ η Λιόν αγγίζει το δεύτερο γκολ με την παράλληλη σέντρα του Μορέλ στο πρώτο δοκάρι, με τον Λακαζέτ να κάνει την προβολή, αλλά την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στο 58’ σουτ του Γκοναλόν φεύγει λίγο έξω από την εστία του Αρεολά, που χρειάστηκε να επέμβει και στο 60’ σε σουτ του Φεκίρ.

Αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει στο διάστημα της έξαρσης της η Λιόν άρχισε να γίνεται απρόσεκτη πίσω. Μετά από εκτέλεση φάουλ υπέρ της Λιόν, η Παρί έφυγε ακαριαία στην αντεπίθεση, με τον Οριέ να πασάρει δεξιά στον Μενιέ. Αυτός την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την σέντρα στον Καβάνι που με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1 για την Παρί με το 18ο τέρμα του σε 17 ματς για όλες τις διοργανώσεις. Στο 87′ ο Κριχόβιακ νικήθηκε από τον Λόπες κι έχασε την ευκαιρία για το 1-3, αλλά η Παρί πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 25/11

Ρεν-Τουλούζ 1-0
(2′ Γκουρκίφ)

Σάββατο, 26/11

Μονακό-Μαρσέιγ 4-0
(23′ Μποσίλια, 29′, 39′ Ζερμέν, 90’+ Καρίγιο)

Μπορντό-Ντιζόν 3-2

Μονπελιέ-Νανσί 0-0

Ναντ-Λιλ 0-0

Καέν-Γκινγκάμπ 1-1

Μετς-Λοριάν 3-3

Κυριακή, 27/11

Ανζέ-Σεντ Ετιέν 1-2
(18′ Πέπε – 59′ Πογκμπά, 78′ Τανάν)

Νις-Μπαστιά 1-1
(11′ Πλεά – 60′ Κρίβελι)

Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(48′ Βαλμπιενά – 30′ πεν. 81′ Καβάνι)

Επόμενη αγωνιστική (15η)

Τρίτη, 29/11

Λοριάν-Ρεν (20:00)
Λιλ-Καέν (20:00)
Ντιζόν-Μονακό (22:00)

Τετάρτη, 30/11 (20:00)

Νανσί-Μετς
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ
Μπαστιά-Μπορντό
Τουλούζ-Μονπελιέ
Ναντ-Λιόν
Γκινγκάμπ-Νις
Παρί Σεν Ζερμέν-Ανζέ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ