aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπορντό… με άρωμα Ευρώπης

Μπορντό… με άρωμα Ευρώπης

Νίκη που όχι μόνο τη διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης, αλλά την έβαλε εντός της πρώτης τετράδας και εν αναμονή του αποτελέσματος του ντέρμπι, Λιόν-Μονακό, πέτυχε η Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι επικράτησαν 2-0 της αδύναμης, Μπαστιά, που με αυτό το αποτέλεσμα βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι ξεμπλόκαραν στο δεύτερο μέρος, στο οποίο σημείωσαν και τα δύο τέρματα τους και οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο στο 75’, όταν και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ελ Καουτάρι.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα των ομάδων που είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Όπως αυτό της Καέν που ηττήθηκε με 2-0 από τη Ναντ, δεχόμενη δυο γκολ στο πρώτο μέρος και ο κίνδυνος για υποβιβασμό είναι πολύ ορατός, αφού απέχει μόλις έναν βαθμό από την 18η θέση.

Σημαντική ανάσα πήρε η Ντιζόν που παραλίγο να «αυτοκτονήσει» στην αναμέτρηση με την Ανζέ. Η ομάδα του Μεντί Αμπέντ που ήταν βασικός επικράτησε 3-2, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με δύο τέρματα σε ένα τρίλεπτο (68’, 70’), αλλά εν τέλει πήρε το τρίποντο που την έφερε έναν βαθμό από την 17η θέση στην παραμονή.

Σημαντική ψυχολογική και βαθμολογική «ένεση» για τη Λοριάν, που επικράτησε 5-1 της Μετς και είναι εκτός της επικίνδυνης ζώνης, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από αυτήν. Η Λιλ νίκησε με 3-0 την αδιάφορη (ουσιαστικά) βαθμολογικά Γκινγκάμπ και βρέθηκε στην 12η θέση με 40 βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ