aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαVAR από την επόμενη σεζόν

VAR από την επόμενη σεζόν

Το μόνο από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που αποφεύγει -μέχρι στιγμής- τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής» στο ποδόσφαιρο, είναι το ισπανικό. Ο πρόεδρος όμως της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, δήλωσε ότι η La Liga σχεδιάζει να κάνει χρήση της τεχνολογίας VAR την επόμενη σεζόν.

Ενώ η μοναδική χρήση της «τεχνολογίας γραμμής» είναι να προσδιορίσει εάν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος, το VAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει εάν έχει επιτευχθεί γκολ, τις κόκκινες κάρτες, τα πέναλτι, καθώς και τις περιπτώσεις που τιμωρείται λάθος παίκτης με κάρτα. Στο παρελθόν ο Τέμπας είχε δηλώσει ότι η «τεχνολογία γραμμής» ήταν υπερβολικά ακριβή για να χρησιμοποιηθεί στην Ισπανία.

Επίσης επέρριψε, στην έλλειψη συνέργειας μεταξύ της Λίγκας και της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την ευθύνη για την αργή πρόοδο στην εισαγωγή του VAR. Ο επικεφαλής της RFEF, Χουάν Λουίς Λαρέα, είναι υπέρ της χρήσης της τεχνολογίας και τον Οκτώβριο δήλωσε ότι το VAR θα χρησιμοποιείται στη La Liga από την πρώτη εβδομάδα της σεζόν 2018-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ