aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε τα χίλια ζόρια η Μπαρσελόνα τη Λεγανιές

Με τα χίλια ζόρια η Μπαρσελόνα τη Λεγανιές

Η Μπαρσελόνα χρειάστηκε εκτέλεση πέναλτι από τον Μέσι στο 90′ για να λυγίσει την αντίσταση της νεοφώτιστης Λεγανιές με 2-1 στη Βαρκελώνη, αλλά το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύ. Ο Λουίς Ενρίκε στην αρχή άκουσε αποδοκιμασίες -κυρίως για την συντριβή από την ΠΣΖ στο Παρίσι-, παρέταξε την ομάδα με μόλις έναν Ισπανό, ενώ ελάχιστα πανηγυρίστηκε το νικητήριο γκολ.

Ο Δημήτρης Σιόβας, όπως και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, ήταν βασικός, όμως η αργοπορία του να παίξει το τεχνικό οφ σάιντ στον Σουάρες στο 4ο λεπτό, ήταν καθοριστική. Ο Ουρουγουανός πέρασε την παράλληλη μπαλιά στον Μέσι, με τον Σιόβα να μην προλαβαίνει τον Αργεντινό, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λεγανιές στάθηκε πολύ καλά στην πρώτη της παρουσία στο «Καμπ Νου», είχε τις ευκαιρίες της, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ουνάι Λόπεθ στο 71′, κι εκεί που πίστεψε ότι θα έπαιρνε τον βαθμό της ισοπαλίας, ήρθε το πέναλτι από τον Μαντοβάνι στον Νεϊμάρ στο 89′. Ο Σιόβας, πέρα από τη φάση του 4ου λεπτού, είχε καλή απόδοση, κι αντικαταστάθηκε στο 87′ από τον Πάμπλο Ινσούα.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» «ξέρανε» την Σοσιεδάδ στο Ανοέτα!

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας η Βιγιαρεάλ με γκολ στο 90+4′ «ξέρανε» την Σοσιεδάδ στο Ανοέτα και μείωσε τη διαφορά στο -2 από τους «τσούρι- ουρδίν». Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό «άγγιξαν» το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Νάβας πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» που βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και δεν απείλησε σε καμία στιγμή την εστία του Ρούλι, με την Σοσιεδάδ να έχει συντριπτική κατοχή, αλλά δεν μπόρουσε να πετύχει γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα άλλαξε με την ομάδα του Εσκριμπά να μπαίνει καλύτερα, ωστόσο έλειπαν οι καλές στιγμές. Μετά το 70′, η Βιγιαρεάλ έγινε πιο επιθετική και στο 76′ ο Αντριάν δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σοσιεδάδ. Ωστοσο, στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν με τον Κασιγιέχο να κάνει το 0-1.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/2

Γρανάδα-Μπέτις 4-1 (18΄ Γκονζάλες, 28΄,64΄ Ράμος, 33΄ Περέιρα – 75΄ Πέτρος Ματέους)

Σάββατο 18/2

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4 (49′ Άλβαρεζ – 46′ Καράσκο, 80′, 81′, 85′ Γκαμέιρο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 2-0 (33′ Μοράτα, 81΄ Μπέιλ)

Λα Κορούνια-Αλαβές 0-1 (68′ Γκαρσία)

Σεβίλη-Εϊμπάρ 2-0 (30′ Σαράμπια, 90′ Βιτόλο)

Κυριακή 19/2

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 0-1 (90+4′ Καστιγιέχο)

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0 (13′ Νάνι, 45′ Ζάζα)

Θέλτα-Οσασούνα 3-0 (23′ Σίστο, 87′ Χοσάμπεντ, 89′ Ασπας)

Μπαρτσελόνα-Λεγκανές 2-1 (4′, 90′ πέν. Μέσι / 71′ Ουνάι Λόπεθ)

Δευτέρα 20/2

Μάλαγα-Λας Πάλμας 21:45

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ