aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Γαλάζιο» πάρτι στο ντέρμπι της Γαλικίας (video)

«Γαλάζιο» πάρτι στο ντέρμπι της Γαλικίας (video)

Η «πεντάρα» που δέχθηκε η Θέλτα την περασμένη αγωνιστική από τη Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ» ξεπληρωνόταν μόνο με ένα τρόπο. Με νίκη στο ντέρμπι της Γαλικίας επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Κι αυτή ήρθε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, μιας και οι παίκτες του Μπερίτσο πανηγύρισαν ένα εντυπωσιακό 4-1 κόντρα στη… γειτόνισά τους.

Η Θέλτα απείλησε πρώτη στο 13′ με κοντινή κεφαλιά του Άσπας, την οποία έβγαλε εντυπωσιακά με το ένα χέρι ο Λουξ. Ο τερματοφύλακας της Ντέπορ όμως δεν είχε ανάλογη αντίδραση και στο 32′ όταν ο Μάγιο από πολύ πλάγια θέση αιφνιδίασε την άμυνα των φιλοξενούμενων και με σουτ άνοιξε το σκορ για τη Θέλτα.

Η απάντηση της Ντεπορτίβο, όμως, ήρθε άμεσα. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 37′ μία εκτέλεση φάουλ έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή της Θέλτα και ο Αλμπεντόσα νίκησε όλη την άμυνα ισοφαρίζοντας με κεφαλιά σε 1-1.

Στην επανάληψη το παιχνίδι φαινόταν μοιρασμένο μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Τότε ένα καθαρό πέναλτι έβαλε ξανά τη Θέλτα μπροστά στο σκορ. Εκτελεστής ο Ιάγο Άσπας, ο οποίος σημάδεψε σωστά στη γωνία του Λουξ κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του Βίγο.

Η Ντεπορτίβο προσπάθησε να αντιδράσει, βγαίνοντας μπροστά, αλλά η Θέλτα θα κλείδωνε τη νίκη στο 78′. Σε μία αντεπίθεση ο Ορεγιάνα, μετά από σέντρα του Τζόνι Κάστρο, με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-1 «σφραγίζοντας» το τρίποντο για τη Θέλτα.

Το πάρτι της Θέλτα δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο 83′ ο Ιάγο Άσπας έφυγε στην αντεπίθεση, η άμυνα της Ντεπορτίβο δεν μπόρεσε να τον πιάσει και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε με πανηγυρικό τρόπο το 4-1.

Αυτός ο θρίαμβος στο γαλιθιάνικο ντέρμπι έδωσε κι άλλη ώθηση στη Θέλτα να σκαρφαλώσει στην 8η θέση, κρατώντας την… άσπονδη εχθρό Ντεπορτίβο Λα Κορούνια κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ