aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦαβορί ο Φαν Χάαλ για την εθνική Βελγίου

Φαβορί ο Φαν Χάαλ για την εθνική Βελγίου

Ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι ο εκλεκτός της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Βελγίου, για να αντικαταστήσει τον Μαρκ Βίλμοτς, ο οποίος απολύθηκε χθες, μετά την αποτυχία των «κόκκινων διαβόλων» να περάσουν την προημιτελική φάση στο EURO 2016, παρά την ταλαντούχα ομάδα που διαθέτουν.

Ο διάσημος Ολλανδός τεχνικός είναι χωρίς δουλειά μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν θα συνεχίσει την προπονητική ή αν θα αποσυρθεί από τα γήπεδα, όπως έχει υποσχεθεί στην οικογένεια του.

Ο 64χρονος Ολλανδός τεχνικός έχει μεγάλη εμπειρία σε συλλόγους, αλλά και προϋπηρεσία στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, την οποία οδήγησε στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Η ομοσπονδία βιάζεται για τον διάδοχο του Βίλμοτς, προκειμένου να αναλάβει τα «ηνία» πριν από το φιλικό της 1ης Σεπτεμβρίου με την Ισπανία, καθώς στη συνέχεια αρχίζουν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Ο 47χρονος Βίλμοτς οδήγησε το 2014 τους «κόκκινους διαβόλους» στους «8» του Μουντιάλ της Βραζιλίας και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, με μια ομάδα «χτισμένη» γύρω από τον άσο της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ, και το δίδυμο της Μάντσεστερ Σίτι, Βενσάν Κομπανί και Κέβιν Ντε Μπράιν. Όμως, η ήττα-αποκλεισμός με 3-1 από την Ουαλία στους προημιτελικούς του EURO 2016 άφησε τους επικριτές του Βίλμοτς να ζητούν και να πετυχαίνουν τελικά την αποπομπή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ