aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟ Ματσαρασβίλι… ξέρανε τον Απόλλωνα στο 90’ (pics)

Ο Ματσαρασβίλι… ξέρανε τον Απόλλωνα στο 90’ (pics)

Με σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, που λόγω βροχών και δεν ήταν δυνατό να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο, ο Απόλλωνας, αν και καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασε από την Στούμπρας με 0-1 χάρις σε ένα γκολ στο 90’ από τον Ματσαλασβίλι (δείτε εδώ το γκολ). Οι κυανόλευκλοι πλήρωσαν μια αδράνεια και αργή επιστροφή στην άμυνα τους, καθώς στην φάση που δέχθηκαν το γκολ, ήταν στην επίθεση.

Ουσιαστικά ο Απόλλωνας δεν κινδύνεψε, αλλά ήταν δύσκολο να φτιάξει και ευκαιρίες, σε ένα τόσο κακό αγωνιστικό χώρο, ενώ οι Λιθουανοί πέτυχαν το γκολ που τους χάρισε τη νίκη στη μοναδική αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια!  Έτσι πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό στο ΓΣΠ σε μία εβδομάδα. Το παιχνίδι αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον, με τον Απόλλωνα, παρά την ήττα που δέχθηκε να έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στην επόμενη φάση.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε τον αγώνα, χωρίς τους Ρομπέρζ και Μαγκλίτσα, ενώ ήταν εκτός και ο Ζελάγια. Το πλάνο και η ενδεκάδα της ομάδας της Λεμεσού ήταν εξαιρετικό με τους Μάρκοβιτς και Μπρου να κατευθύνουν τους συμπαίκτες τους. Η ανωτερότητα του Απόλλωνα φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού, από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, παρά την υπεροχή τους, δεν κατάφεραν  στο πρώτο ημίχρονο να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο  27’ λόγω της βαριάς βροχόπτωσης. Στο 21’ από εκτέλεση φάουλ του Βασιλείου η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 40’ απώλεσε διπλή ευκαιρία με τους Μάρκοβιτς και Παπουλή. Οι κυανόλευκοι έβλεπαν συνεχώς προς την εστία της Στούμπρας, είχαν την κατοχή και όλα λειτουργούσαν άψογα, όμως στο βαρύ αγωνιστικό χώρο οι προσπάθειες τους έμειναν ημιτελείς.

Στο δεύτερο ημίχρονο  σταμάτησε η βροχή, αλλά η μπάλα κυλούσε δύσκολα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό βόλευε τους γηπεδούχους που αμύνονταν, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δυσκολεύονταν να κάνουν το παιχνίδι τους. Η ένταση και ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου έπεσαν, με τον Απόλλωνα να μην φτιάχνει ευκαιρίες και την Στούμπρας να ξεθαρρεύει, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους κυανόλευκους ήλθε στο 74’, όταν ένα φαλτσαριστό σουτ του Παπουλή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 76’ αποχώρησε με πρόβλημα στο μηρό ο  Μπρου, την θέση του οποίου πήρε ο Καρώ, που πέρασε στο κέντρο της άμυνας με τον Χ. Κυριάκου να αλλάζει ρόλο και να μετατίθεται στη μεσαία γραμμή. Οι κυανόλευκοι «παγιδευμένοι» στο βούρκο  του Alytus, δεν πίεσαν την αντίπαλη εστία  με την τελευταία ευκαιρία να καταγράφεται στο 85’ όταν  η κεφαλιά του Μάρκοβιτς και στην επόμενη φάση η Στούμπρας να πετυχαίνει το γκολ που της χάρισε τη νίκη.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου στο Στάδιο ΓΣΠ και ώρα 20:00. Ο νικητής στο δεύτερο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Ζελιέζνιτσαρ (Βοσνία / Ερζεγοβίνη) – Νάρβα Τρανς (Εσθονία). Oι Βόσνιοι πήραν ισχυρό προβάδισμα, αφού κέρδισαν με 2-0.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

Στούμπρας (Μαριάνο Μπαρέτο): Γιοσβιάκι, Μπίσι, Αλμέιδα, Νασαρέ, Βιλέλα, Τσερκάουσκας, Σαντάουσκας, Αγκοστίνιο, Ελίας (86′ Αλ Τζαζάσι), Μπουχαρέμπ (67′ Λίου), Γκαλκεβίτσιους (82′ Ματσαρασβίλι).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Bάλε, Πέδρο, Γιούστε, Χ. Κυριάκου, Bασιλείου, Σαρδινέρο, Σατσέτι, Μπρου (76′ Καρώ), Παπουλής (88′ Πολίτσι), Μάρκοβιτς, Σκέμπρι (68′ Πίττας).

Γήπεδο: Alytus Stadium.

Σκόρερ: 90′ Ματσαρασβίλι.

Κίτρινες: Γκαλκεβίτσιους / Σκέμπρι, Σατσέτι, Πολίτσι.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γκεόργκι Βαντακχόρια (Γεωργία).

Βοηθοί: Ζάζα Μεντεσασβίλι και Νταβίντ Τσιγκορίντζε (Γεωργία).

Τέταρτος: Γκεόργκι Κικακεϊσβίλι (Γεωργία).



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ