aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖωντανή, μέσα στο χαλάζι, η Β. Ιρλανδία

Ζωντανή, μέσα στο χαλάζι, η Β. Ιρλανδία

Η Β. Ιρλανδία πιο αποφασιστική, νίκησε την απογοητευτική Ουκρανία 2-0 στο «Παρκ Ολιμπίκ» της Λιόν, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Euro μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης από τον Γ’ Όμιλο στους «16» της διοργάνωσης. Οι Γκάρεθ Μακόλεϊ (49′) και ΜακΓκίν (90+4′) τα γκολ σε ένα παιχνίδι που διεκόπη στο 57′, για λίγα λεπτά, εξ αιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης.

Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα προερχόντουσαν από ήττα στην 1η αγωνιστική και το ραντεβού στη Λιόν δεν… χωρούσε την ισοπαλία. Η Βόρειος Ιρλανδία, με πέντε αλλαγές από τον αγώνα με την Πολωνία και το μεγάλο της αστέρι, Κάιλ Λάφερτι, να μένει στον πάγκο, είχε πάθος στο παιχνίδι της, που είχε στοιχεία αγώνα στη Βρετανία, μέσα στο καταχείμωνο.

Η δυνατή βροχή, στην αρχή του 2ου μέρους έγινε χαλαζόπτωση, ο διαιτητής Πάβελ Κράλοβετς στο 57′ ΄τράβηξε τους παίκτες για μερικά λεπτά στη φυσούνα, μέχρι να περάσει η μπόρα.

Σε… μπόρα, όμως, βρισκόταν η Ουκρανία. Η Β. Ιρλανδία με βρετανικό γκολ (εκτέλεση φάουλ από τον Νέργουντ, καρφωτή κεφαλιά από τον 36χρονο Γκάρεθ Μακόλεϊ), είχε πάρει την πρωτοπορία στο σκορ από το 49′.

Οι Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο λες και δεν υπήρχαν στο γήπεδο, με την Ουκρανία να μην μπορεί να απειλήσει και στο 90+4 (μέσα σε λιακάδα), ο Νάιαλ ΜακΓκίν με κοντινό πλασέ, μετά την πρώτη επέμβαση του Πιατόφ, σε σουτ από τον Ντάλας, έκανε το 2-0.

Οι Βορειοϊρλανδοί συνεχίζουν να ονειρεύονται, έστω κι αν γι αυτούς ακολουθεί η πρωταθλήτρια κόσμου, Γερμανία, στο «Παρκ ντε Πρενς», την Τρίτη (21/6).

Ουκρανία (Φομένκο): Πιατόφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (73′ Χάρμας) , Στεπανένκο, Κοβαλένκο (81′ Ζιντσένκο) Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Σελεζνιόφ (69′ Ζοζούλια).

Β. Ιρλανδία (Ο’ Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90+2′ Μακνέρ), Νόργουντ, Γουόρντ (67′ ΜακΓκίν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (81′ Μαγκίνις).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ