Το πλουσιότερο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα στην ιστορία

301 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Football Soccer - Euro 2016 - Fan Zone - Paris, France - 8/6/16 - A giant soccer ball is suspended under the Eiffel Tower near the fan zone at the Champs de Mars. REUTERS/Pawel Kopczynski TPX IMAGES OF THE DAY

Το Euro 2016, θα είναι το πλουσιότερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όλων των εποχών. Η UEFA θα διανείμει στις 24 εθνικές ομάδες συνολικά 301 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας έως 27 εκατομμύρια στη νικήτρια.

Το Euro 2016, θα έχει έσοδα 806,71 εκατ. ευρώ από την «πίτα» της παγκόσμιας διαφήμισης. Μία καλή εξήγηση, για να γίνει κατανοητό, ότι έκτακτα γεγονότα ή ακόμα και λόγοι ασφαλείας, είναι σχεδόν αδύνατο να ματαιώσουν, μεταθέσουν μία μεγάλη διοργάνωση ή την διεξάγουν χωρίς θεατές.

Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η επίδραση του Euro 2016 δεν καλύπτει μόνο την τηλεόραση αλλά είναι τεράστια και στα άλλα μέσα  μέσα ενημέρωσης, όπως το διαδίκτυο.

Το γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC )έχει υπογράψει μια συμφωνία με τους διοργανωτές του επερχόμενου Euro 2016, προκειμένου το τουρνουά ποδοσφαίρου να χρησιμεύσει για την προώθηση επιχειρηματικών ευκαιριών σε ολόκληρη τη Γαλλία το επόμενο καλοκαίρι.

Επιδίωξη είναι η μεγιστοποίηση του οικονομικού αντίκτυπου, όταν τελειώνει το τουρνουά με τον τελικό. Η συμφωνία βασίζεται στην προώθηση του τουρνουά στη Γαλλία και στο εξωτερικό με τις πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες κια την προώθηση γαλλικών εταιρειών μεταξύ των ξένων επενδυτών πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

ΠΗΓΗsentragoal.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ