aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣούπερ Πολωνία, σούπερ πρεμιέρα! (vid)

Σούπερ Πολωνία, σούπερ πρεμιέρα! (vid)

Μπορεί ο σταρ της Εθνικής Πολωνίας να είναι ο Λεβαντόφσκι, κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία όμως, ανέλαβε δράση ο Μίλικ, αφού το γκολ του τελευταίου ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στους Βρετανούς στη Νις στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον τρίτο όμιλο του Euro.

Ο αμυντικός προσανατολισμός των Βορειοϊρλανδών περιορίστηκε στο αν βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Λεβαντόφσκι. Εν υπολόγισαν όμως ότι ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου πλαισιώνεται από επίσης εξαιρετικούς φορ, κι έτσι, βρέθηκε ο Μίλικ, ο οποίος «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά». Σίγουρα πάντως, οι Βρετανοί δεν έδειξαν στοιχεία ομάδας που μπορεί να προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων.

Αντίθετα, οι Πολωνοί έδειξαν να έχουν πλουραλισμό στο παιχνίδι τους και να μπορούν να επιβληθούν σε έναν αντίπαλο του διαμετρήματος της Βορείου Ιρλανδίας.

poland1

Από τα πρώτα… δευτερόλεπτα, η Πολωνία πήρε τον έλεγχο του ματς, απειλώντας, αλλά όχι σοβαρά τον Μακ Γκόβερν, αφού οι Βρετανοί έκαναν εξαιρετική δουλειά στην αποκοπή του Λεβαντόφσκι από το επιθετικό παιχνίδι των τυπικά γηπεδούχων. Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των Πολωνών ήταν ο Μίλικ, αλλά οι πρώτες του τελικές προσπάθειες δεν ανησύχησαν τον Βορειοϊρλανδό γκολκίπερ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Μίλικ, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής, αλλά λόγω κακής ισορροπίας, αστόχησε στο 31’. Στο 39, μετά από χέρι που δεν δόθηκε ως πέναλτι, η μπάλα στρώθηκε στον Καπούτσκα, αλλά το εξαιρετικό του σουτ απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Μακ Γκόβερν.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, με την Πολωνία όμως να δείχνει αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο. Από την άλλη, οι Βορειοϊρλανδοί στο πρώτο μισό, δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση τον Στσέζνι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο με το πρώτο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά, οι πολωνοί βρήκαν στόχο. Θύτης, ο Μίλικ, που στην τρίτη και… φαρμακερή νίκησε τον Μακ Γκόβερν, ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση. Αυτό ήταν το 11ο τέρμα του επιθετικού του Άγιαξ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, οι Πολωνοί όμως δεν έχασαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 68’, ο Πλατσικόφσκι σούταρε από πλάγια δεξιά θέση, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 71’, ο Ουάσινγκτον, ξεχύθηκε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή του Στσέζνι, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόμα, ακαριαία αντέδρασε, προλαβαίνοντας τον αντίπαλό του πριν σουτάρει στο τετ α τετ.

Στο 76’, οι Βορειοϊρλανδοί έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε ο Λάφερτι, πέρασε κατά πολύ έξω. Ήταν γεγονός ότι οι Βρετανοί για πρώτη φορά στο ματς δήλωναν την παρουσία τους επιθετικά, κάνοντας όμως λάθη συνήθως στις τελικές πάσες. Στο 81’ ο νεοεισελθών Γκροσίτσκι σούταρε, αλλά η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε -για λίγο- κόρνερ, ενώ στο 82’, το βολέ του Μίλικ κατέληξε στα χέρια του Μακ Γκόβερν.

Στο 87’, οι Βορειοϊρλανδοί έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ντέιβις ολιγόρησε στο κρίσιμο κοντρόλ. Αμέσως μετά, στο ίδιο λεπτό, ο Κρικόβιακ σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό «παράθυρο» του Μακ Γκόβερν.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πίστσεκ μπερδεύτηκε με τον Στσέζνι, αλλά από αυτό το λάθος δεν επωφελήθηκαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι. Κάπως έτσι, κύλησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα, με την Πολωνία τελικά να κατακτά τρίποντο στην πρεμιέρα της στο Euro.

poland2Πολωνία: Στσέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Χέντερστσικ, Μπλαζικόφσκι (80’ Γκροσίτσκι), Κριχόβιακ, Μαζίνσκι (76’ Γιοντλόβιετς), Καπούτσκα (89’ Πέστσκο), Λεβαντόφσκι, Μίλικ

Β. Ιρλανδία: Μακ Γκόβερν, Κάθκαρτ, Μακ Όλεϊ, Έβανς, Μακ Λάφλιν, Φέργκιουσον (65’ Ουάσινγκτον), Μακ Ναιρ (46′ Ντάλας), Μπερντ (76’ Γουάρντ), Νόργκουντ, Ντέιβις, Λάφερτι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ