Καταγγελία για το πανό των Αλβανών

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, ερωτηθείς σχετικά με την πρόκληση των Αλβανών οπαδών, έκανε λόγο για προβοκατόρικο πανό και θρασύτατη ενέργεια...

«Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.00 Αλβανοί θύματα» έγραφε το πανό που σήκωσαν Αλβανοί φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα της χώρας τους με την Ελβετία στην γαλλική πόλη Λανς, στην πρεμιέρα τους στο Euro 2016.

Η ανάρτηση του πανό έγινε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα και μετά… εξαφανίστηκε. Η αντίδραση της ΕΠΟ ήταν άμεση. Ήδη οι άνθρωποι της ελληνικής ομοσπονδίας έστειλαν διαμαρτυρία στην αντίστοιχη της Αλβανίας και της ζητούν να καταδικάσει την ενέργεια των οπαδών (και το περιεχόμενο του πανό), ενώ την Δευτέρα το πρωί θα γίνει καταγγελία στην FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro 2016 εναντίον της αλβανικής ομοσπονδίας και της αλβανικής ομάδας, ζητώντας την τιμωρία τους.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, ερωτηθείς σχετικά με την πρόκληση των Αλβανών οπαδών, έκανε λόγο για προβοκατόρικο πανό και θρασύτατη ενέργεια.

«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια», τόνισε και πρόσθεσε πως «η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων».

Διεμήνυσε δε ότι η κυβέρνηση «προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», κατέληξε.

ΠΗΓΗSentragoal.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ