Η UEFA… λυπάται, το αίμα ρέει άφθονο

Οι χούλιγκανς συνεχίζουν τα... πάρτι βίας στη Γαλλία όπου διεξάγεται το Euro 2016...


Σκηνές βίαιων επεισοδίων. Ξύλο ατέλειωτο σαν να πρόκειται για ταινία του Χόλιγουντ. Αίμα να ρέει άφθονο στους δρόμους και στις πλατείες διαφόρων πόλεων της Γαλλίας. Συλλήψεις που έχουν ξεπεράσει τις 300 και ήδη 24 απελάσεις.

Και όλα αυτά ήταν η καταγραφή ως χθες το απόγευμα. Το Euro 2016 από ένα ποδοσφαιρικό πάρτι τείνει να εξελιχθεί στη διοργάνωση του χουλιγκανισμού. Και μέσα σε όλα αυτά η UEFA απειλεί στα λόγια και λυπάται. Ναι, λυπάται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Αυτή ήταν η αντίδρασή της χθες ύστερα από μία ακόμη αιματηρή νύχτα επεισοδίων στη Γαλλία.

Το βράδυ της Τετάρτης είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι η UEFA είχε προγραμματίσει έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής για χθες ώστε να δει τι μπορεί να κάνει με το συνεχιζόμενο κύμα βίας από τους χούλιγκαν που έχουν πάει στη Γαλλία για το Euro. Χθες το πρωί άνθρωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είπε ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής και ανέφερε πως η UEFA λυπάται για τα επεισόδια που γίνονται.

Γιατί θα ήταν τόσο σημαντική μια σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA χθες; Διότι αυτή και μόνο αυτή έχει την αρμοδιότητα να τιμωρήσει με αποκλεισμό κάποια εθνική ομάδα για επεισόδια των οπαδών της εκτός γηπέδων. Για τα όσα γίνονται εντός γηπέδων η οποιαδήποτε τιμωρία δεν χρειάζεται απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής.

«Η UEFA λυπάται για τα νέα επεισόδια που έγιναν», ανέφερε ο άνθρωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος μόνο ειρωνικά σχόλια είχε για αυτήν την εξέλιξη. Το μεσημέρι το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας είχε ανακοινώσει πως έχουν γίνει από την έναρξη του Euro 323 συλλήψεις και 24 απελάσεις που αφορούν Ρώσους χούλιγκαν, αυτούς που είχε σταματήσει η αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας έξω από τις Κάννες.

Υπάρχουν τρεις οπαδοί που έχουν ήδη φυλακιστεί, άλλοι οκτώ είναι στα πρόθυρα της φυλακής αφού έχουν δικαστεί, ενώ από τους 323 συλληφθέντες οι 196 παραμένουν υπό κράτηση και περιμένουν να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Ολα αυτά… αφορούν ποδοσφαιρική διοργάνωση και δεν συμπεριλαμβάνουν τους αμέτρητους τραυματίες που είναι στα νοσοκομεία και τις καταστροφές από τους χούλιγκαν. Τα τελευταία επεισόδια έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Λιλ ανάμεσα σε Ρώσους, Αγγλους και Σλοβάκους χούλιγκαν.

Χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, η γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια του Euro 2016, δίχως πάντως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗSentragoal.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ