aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖωγράφισε προβάδισμα με γκολάρες η Σαχτάρ! (vid)

Ζωγράφισε προβάδισμα με γκολάρες η Σαχτάρ! (vid)

Οριακό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League πήρε με το υπέρ της 2-1 η Σαχτάρ Ντόνετσκ επί της Ρόμα, μετά το πρώτο μεταξύ τους ματς που διεξήχθη στο γήπεδο της Μέταλιστ στο Χάρκοβο, στη «μονομαχία» δύο ομάδων που παραδοσιακά τα βρίσκουν σκούρα στους «16». Στο 41′ ο Τζενγίζ Ουντέρ έκανε το 0-1, αλλά στο 52′ ο Φακούντο Περέιρα και στο 71′ ο Φρεντ γύρισαν… τούμπα το ματς, με την άμυνα της Ρόμα και τον Κώστα Μανωλά να βρίσκονται σε άσχημη βραδιά.

Η μεν Σαχτάρ έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό στις 2 από τις 3 παρουσίες της στη συγκεκριμένη φάση, όμως η μοναδική πρόκρισή της ήταν απέναντι στη φετινή αντίπαλό της, Ρόμα, πριν από 7 χρόνια. Μια Ρόμα που αντίθετα δεν έχει καταφέρει να περάσει αυτόν τον «σκόπελο» την τελευταία δεκαετία, έχοντας γνωρίσει τον αποκλεισμό κατά τις τρεις τελευταίες της απόπειρες να βρεθεί στην οκτάδα.

Όπως αποδείχθηκε μετά το πρώτο 90λεπτο, η παράδοση διατηρήθηκε με την 5η σερί ήττα των «τζιαλορόσι» στη φάση των «16» και 4η συνολικά στις επισκέψεις της στην Ουκρανία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το θετικό για την ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο είναι ότι τουλάχιστον εκμεταλλεύθηκε το καλό της… φεγγάρι στο ματς και κατάφερε να πετύχει ένα εκτός έδρας γκολ που φυσικά αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές της για πρόκριση.

Ωστόσο, θα χρειαστεί πολύ καλύτερη εμφάνιση για να το καταφέρει στο «Ολίμπικο», αφού η ιταλική ομάδα θα πρέπει να αισθάνεται κάτι παραπάνω από εξαιρετικά τυχερή για το ότι ολοκλήρωσε το ματς με αυτό το σκορ. Και αυτό γιατί η ουκρανική ομάδα, εκτός από τα δύο υπέροχα γκολ που σημείωσε, έχασε τουλάχιστον άλλες τρεις απίθανες ευκαιρίες για να πάει στη ρεβάνς με μεγαλύτερο προβάδισμα.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ