aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΠαραμυθένια... Τότεναμ, «ξεχαρβάλωσε» τη Ρεάλ! (vid)

Παραμυθένια… Τότεναμ, «ξεχαρβάλωσε» τη Ρεάλ! (vid)

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της πανηγυρίζει η Τότεναμ! Η καταπληκτική ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο… παρέσυρε στον διάβα της ΚΑΙ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και με το εμφατικό 3-1 είναι, πλέον, και μαθηματικά, στους «16» του Champions League.

Μάλιστα, πιθανότατα θα τερματίσει και πρώτη στον 8ο όμιλο, καθώς έχει, πια, δέκα βαθμούς στην κορυφή και η δεύτερη «βασίλισσα» επτά, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε της πρώτης φάσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και όμως… ο θρίαμβος ήρθε δίχως γκολ από τον Χάρι Κέιν -ο οποίος ξεκίνησε, τελικά, κανονικά-, αλλά τα «σπιρούνια», είχαν… καυτό Ντελέ Άλι! Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ», ανοίγοντας το σκορ στο 27′, με τον Τριπιέρ, πάντως, να ξεκινά από θέση οφσάιντ την προσπάθειά του για το γύρισμα στον 21χρονο.

Στο 56′, δε, ο Άλι «έγραψε» το 2-0, έστω και με τη βοήθεια του Σέρχιο Ράμος, καθώς η μπάλα κόντραρε πάνω του και άλλαξε πορεία, για να έρθει το 3-0 από τον Έρικσεν, στο 65′, να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Τότεναμ, απέναντι σε μία τραγική Ρεάλ. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν να μειώσει με τον συνήθη ύποπτο, Κριστιάνο Ρονάλντο (80′).

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, πως ο Ντελέ Άλι έγινε ο πρώτος Άγγλος που πετυχαίνει δύο τέρματα απέναντι στη Ρεάλ, μετά τον Τζέραρντ, και το μακρινό 2009!

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο:

Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1 (27′, 56′ Ντελε Άλι, 65′ Έρικσεν / 80′ Ρονάλντο)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-ΑΠΟΕΛ 1-1 (29′ Γκερέιρο / 51′ Ποτέ)

Βαθμολογία

  1. Τότεναμ 10
  2. Ρεάλ 7
  3. Ντόρτμουντ 2
  4. ΑΠΟΕΛ 2

Επόμενη αγωνιστική (21/11)

Ντόρτμουντ-Τότεναμ

ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ