aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο αξέχαστος τελικός (vds)

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ του 1999, που έγινε σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια (26/5/1999) στο Καμπο Νόου, παραμένει ένας από τους συναρπαστικότερους αγώνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Μπάγερν Μονάχου κρατούσε τον τίτλο ως το 90′, αλλά στις καθυστερήσεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε δύο γκολ και έγραψε ιστορία!

Το 1-0 των Βαυαρών έγινε μόλις στο 6ο λεπτό με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μάριο Μπάσλερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, το δεύτερο ξεκίνησε και τίποτα δεν άλλαζε…

Στο 67′ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έριξε στο ματς τον Τέντι Σέριγχαμ και στο 81′ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Και αυτοί οι δύο παίκτες έμελε να αλλάξουν την ιστορία του τελικού.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ετοιμάζεται για κόρνερ. Στην περιοχή της Μπάγερν είναι 20 παίκτες (λείπει δηλαδή μόνο ο Μπέκαμ που εκτελούσε το κόρνερ και ο πορτιέρο της Γιουνάιτεντ Σμάιχελ). Ο Άγγλος χτυπάει το κόρνερ, ο Ράιαν Γκιγκς πιάνει μια στραβοκλωτσιά, οι αμυντικοί δεν διώχνουν και ο Σέριγχαμ γράφει το 1-1!

Κάτι λιγότερο από δύο λεπτά αργότερα, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Νέο κόρνερ με τον Μπέκαμ, ο Σέριγχαμ παίρνει την κεφαλιά, Σόλσκιερ πετάγεται στην πορεία της μπάλας και… 2-1!

«Τρέλα» για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «ξεροί» οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου σε έναν ανεπανάληπτο τελικό.

Τα τρία γκολ του αξέχαστου τελικού

Ο σπίκερ του BBC, Άλαν Γκριν (σ.σ. οπαδός της Λίβερπουλ), περιγράφει τα γκολ της ανατροπής της Γιουνάιτεντ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ