aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕρευνα της UEFA για την «8άδα» του Τσάμπιονς Λιγκ

Ερευνα της UEFA για την «8άδα» του Τσάμπιονς Λιγκ

Καμία απολύτως πιθανότητα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League δεν έχει η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με μια μελέτη της UEFA, που επισημαίνει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport. Όπως αναφέρεται, οι αγώνες εκείνοι που έχουν προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να έχουν αυτονόητη έκβαση.  Ετσι οι Καταλανοί, σύμφωνα με την ευρωπαική ομοσπονδία, δεν έχουν την δυνατότητα (0%) για τη μεγάλη ανατροπή, εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν μετά το 0-4 της πρώτης αναμέτρησης: σε 58 προηγούμενες περιπτώσεις, καμία ομάδα δεν τα κατάφερε.

Προβλέπεται σχεδόν αποκλεισμός και της Άρσεναλ (1,2% πιθανότητες μετά την ήττα με 5-1 από την Μπάγερν στην Allianz Arena) και τη Λεβερκούζεν (3,4%, μετά την ήττα με 2-4 που υπέστη στο σπίτι της από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Μόνο 3 μάχες δείχνουν ισορροπημένη μάχες: Ντόρτμουντ-Μπενφίκα (η νίκη με 1-0 στη Λισαβόνα  δίνει στους Πορτογάλους 59,4% πιθανότητες πρόκρισης), Μονακό-Μάντσεστερ Σίτι (η νίκη 5-3 στο Etihad δίνει στην ομάδα του Γκουαρντιόλα 60% πιθανότητες πρόκρισης) και Λέστερ ?Σεβίλλη (μετά τη νίκη με 2-1 η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι έχει πιθανότητες πρόκρισης 51,1%).

Εντυπωσιακό είναι το 97,3% που έχει η Γιουβέντους, μετά τη νίκη της με 2-0 στην Πορτογαλία απέναντι στην Πόρτο. Από τις 339 φορές που υπήρξε τέτοιο σκορ, στις 330 περιπτώσεις η ομάδα που έπαιξε τον επαναληπτικό στην έδρα της προκρίθηκε. Η ανατροπή συνέβη μόνο 9 φορές (2,7%).

Η νίκη με 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Bernabeu, δίνει στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πλεονέκτημα,  αφού στο 77,2% των περιπτώσεων (254 από 329), με αυτό το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, η ομάδα που νίκησε κατάφερε να προχωρήσει. Για να τα καταφέρει η Νάπολι, θα χρειαστεί να μιμηθεί 75 που το έχουν ήδη πετύχει (22,8%).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ