aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ένα αστέρι στο «Μπερναμπέου»!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πόσο μεγάλωσε ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαιώνεται από την παρουσία του για άλλη μια φορά σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Η γιορτή των εκατομμυρίων και των αστέρων άρχισε από χθες βράδυ και συνεχίζεται σήμερα, με τον ΑΠΟΕΛ να δίνει την πρώτη του παράσταση. Η κλήρωση των ομίλων έφερε τον πρωταθλητή Κύπρου να κάνει πρεμιέρα απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να κοιτάξει στα μάτια την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο; Η πιθανή απάντηση από ένα ρεαλιστή φίλαθλο είναι «σαφώς και όχι».

Ωστόσο, επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, άλλωστε είναι μπάλα και γυρίζει, η ομάδα του Δώνη θα επιδιώξει το καλύτερο. Η παρουσία και μόνο του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους, που τον φέρει για δεύτερη φορά να πατά τον χλοοτάπητα του επιβλητικού «Μπερναμπέου», αρκεί και με το παραπάνω. Όχι πως δεν θα παλέψει για το καλύτερο, ακόμη και για το θαύμα, όμως αυτό που ζουν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ είναι μοναδικό και αυτό που θα επιβάλλεται να κάνουν είναι να το διασκεδάσουν. Δεν έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να ζήσουν τέτοιες στιγμές και πόσο μάλλον μιας ομάδας από την μικρή Κύπρο, που τα τελευταία χρόνια μεγάλωσε ποδοσφαιρικά κυρίως από τα επιτεύγματα των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας.

Στα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ δεν είμαι, αλλά είμαι σίγουρος ότι το πρώτιστο που θα ζητήσει ο Δώνης από τους ποδοσφαιριστές του, πέρα από την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα, είναι να το διασκεδάσουν. Να το ζήσουν, να το απολαύσουν, να παίξουν για την πάρτη τους. Το αξίζουν, αυτοί οδήγησαν την ομάδα στους ομίλους, αυτοί θα κάνουν τον σύλλογο πλουσιότερο κατά 16-17 εκατομμύρια.

Πρώτη παράσταση, λοιπόν, απόψε για τον ΑΠΟΕΛ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, που θα θελήσει να αποκομίσει κι άλλες σημαντικές εμπειρίες από μια τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Δεν φάνηκε τυχερός αφού στον όμιλό του, του έπεσαν μεγαθήριο αφού πέρα από τη Ρεάλ θα αντιμετωπίσει και τις Ντόρτμουντ και Τότεναμ. Σίγουρα δεν θα πέσει αμαχητί, θα ψάξει βαθμούς όσο δύσκολο κι αν φαντάζει το έργο του. Από τη στιγμή που πέτυχε τον βασικό στόχο του, απ’ εδώ και πέρα ότι πάρει θα είναι κέρδος πέρα των προσδοκιών.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι και πάλι εδώ, σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα τα άλλα περισσεύουν. Η στιγμή για άλλη μια παράσταση έφθασε και ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ένα από τα 32 αστέρια της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ