Μπουφόν: «Να στεναχωρηθούν οι φίλαθλοι όταν αποχωρήσω»

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, για μια ακόμα φορά, ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Γιουβέντους. Με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη νίκη επί της Μονακό. Αυτό πάντως που μετράει είναι «να είμαι έτοιμος όταν με χρειάζεται η ομάδα». Ακόμα, εξήγησε γιατί σε κάθε αγώνα ανταλλάσει φανέλα με αντίπαλο.

Ο εμβληματικός αρχηγός, ανέφερε: «Στόχος μου είναι να αποδεικνύω καθημερινά πως αξίζω να βρίσκομαι εδώ και να ολοκληρώσω την καριέρα μου σε μία κατάσταση, όπου οι φίλαθλοι θα είναι στεναχωρημένοι που αποχωρώ απ’ τη δράση. Δεν γνωρίζω αν θα πετύχω τον στόχο μου ή όχι, αλλά το να αγωνίζομαι σε μία ομάδα όπως αυτή, αναμφίβολα βοηθάει.

Δεν στέκομαι στις αποκρούσεις, επομένως δεν μπορώ να τις κρίνω. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να είμαι έτοιμος όταν με χρειάζεται η ομάδα. Όσο μπορώ να το κάνω αυτό, είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου.

Η ομάδα έπαιξε καλά. Προσεγγίσαμε τον αγώνα όπως χρειαζόταν προκειμένου να διατηρήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Αν δεν έχεις αυτή τη συνοχή, αλλά παράλληλα αυτή την ποιότητα στην επίθεση, τότε όλα είναι πιο περίπλοκα».

Αν μπορεί να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα»: «Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι ή θα μου λείψει. Ξοδεύω τόση ενέργεια για να διατηρώ τον εαυτό μου σε καλή κατάσταση, να πραγματοποιώ καλές εμφανίσεις και να είμαι χρήσιμος για τους συμπαίκτες μου. Το να αγωνίζομαι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Όταν μοιράζεσαι χαρά με τους συμπαίκτες του, έχεις οικογένεια και φίλους, είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Για το στόχο της Γιουβέντους: «Όπως είπα και μετά την Μπαρτσελόνα, ο στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Γι’ αυτό το λόγο προπονούμαστε κάθε ημέρα».

Για τις ανταλλαγές φανέλας με αντιπάλους: «Είμαι χαρούμενος που ανταλλάσσω φανέλες με τον οποιοδήποτε, καθώς είναι μία ένδειξη σεβασμού. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, ζήτησα από κάποιον να ανταλλάξουμε φανέλες και μου απάντησε αρνητικά. Νευρίασα πραγματικά. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα, αν ποτέ γινόμουν σπουδαίος παίκτης, πως δεν θα είχα αυτή την ντροπιαστική συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σας πω ποιος ήταν ο παίκτης».

ΠΗΓΗsentragoal.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ