aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΑποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής UEFA για Financial Fair Play

Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής UEFA για Financial Fair Play

Στην τελευταία συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA που έγινε στο Κίεβο, εγκρίθηκε η νέα έκδοση των κανονισμών αδειοδότησης ομάδων και Financial Fair Play. Πρώτος στόχος των νέων κανονισμών είναι η αύξηση της διαφάνειας στα οικονομικά των Σωματείων τα οποία θα έχουν πλέον την υποχρέωση να δημοσιεύουν τις οικονομικές τους καταστάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και τις πληρωμές προς τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών.

Επίσης, θα υπάρξει επιπλέον εναρμόνιση των οικονομικών και λογιστικών αρχών σε διάφορες ποδοσφαιρικές συναλλαγές όπως η εισαγωγή συγκεκριμένων λογιστικών απαιτήσεων για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Επιπρόσθετα, θα εισαχθούν πιο αυστηροί δείχτες ελέγχου των προϋπολογισμών των Σωματείων όπως ο δείχτης βιώσιμου χρέους και ο δείχτης ελλείμματος μεταγραφών που θα ενισχύσει τον έλεγχο στα ποσά που ξοδεύουν οι ομάδες για μεταγραφές.

Πέραν των πιο πάνω θεμάτων, αποφασίστηκε η εισαγωγή αρκετών απαιτήσεων που θα παρέχουν μεγαλύτερη προστασία και εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών καθώς και λήψη μέτρων για υποβοήθηση της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Επίσης, αποφασίστηκαν τα Στάδια διεξαγωγής των τελικών των διοργανώσεων της UEFA του 2020 ως ακολούθως:

-Ο τελικός του Champions League θα γίνει στην Κωνσταντίνουπολη και στο Ολυμπιακό Στάδιο Ataturk.

-Ο τελικός του Europa League θα γίνει στο Arena Gdansk στην Πολωνία.

-Ο τελικός του Champions League Γυναικών θα γίνει στο γήπεδο της Αούστρια στη Βιέννη.

-Ο αγώνας για το UEFA Super Cup θα γίνει στο Dragao, έδρα της Πόρτο Πορτογαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ