aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΠΟΕΛ, ένας και μοναδικός! (video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος 0-0 με την Σλάβια Πράγας στο πλαίσιο των πλέι οφ του Champions League και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης μετά από τρία χρόνια και για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν μία πολύ καλή παρουσια στο Έντεν Αρένα, κράτησαν το «μηδέν» στην άμυνα, δεν πιέστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την Σλάβια και κέρδισαν πανάξια την πρόκριση.

Η Σλάβια μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο με στόχο να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ που θα της επέτρεπε να κάνει την ανατροπή και μόλις στο 2ο λεπτό ο Βάτερμαν απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Φρίντριχ. Στο 10’ ο ΑΠΟΕΛ είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο ημίχρονο, όταν το σουτ του Ντε Καμάργκο πέρασε έξω.

Στη συνέχεια του ημιχρόνου οι Τσέχοι είχαν την επιθετική πρωτοβουλία, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στο 31’ με μία κεφαλιά του Ροτάν που πέρασε λίγο έξω και στο 41’ με ένα σουτ του Ντάνι από πολύ καλή θέση που πέρασε αρκετά πάνω από την οριζόντια δοκό.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ πίεσε ψηλά, δυσκολεύοντας την Σλάβια να επιτεθεί  και με μία εξαιρετική αμυντική παρουσία κράτησε τη «λευκή» ισοπαλία που τον έστειλε στους ομίλους. Η Σλάβια, η οποία είχε την κατοχή, απείλησε αρχικά στο 52’, όταν ο Ντάνι από πολύ καλή θέση, έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά, ενώ στο 90’ ο Βάτερμαν απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Σίκορα.

Η κλήρωση των ομίλων του Champions League είναι προγραμματισμένη για αύριο (24/8, 19:00) στο Μονακό, όπου ο ΑΠΟΕΛ θα μάθει τους τρεις αντίπαλους του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σλάβια Πράγας (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Λαστούφκα, Φρίντριχ, Ν΄Γκαντό, Γιούγκας, Μπορίλ, Σόουτσεκ, Χουσμπάουερ, Ροτάν (60′ Μεσάνοβιτς), Ντάνι (71′ Σικόρα), Στοχ (46′ Ζμίρχαλ), Φαν Μπιούρεν.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (46′ Μπερτόλιο), Αλωνεύτης (76′ Φαρίας), Εμπεσίλιο (82′ Μερκής), Ντε Καμάργκο.

Σκόρερ: -.

Κίτρινες: Χουσμπάουερ, Μεσάνοβιτς / Βινίσιους, Ντε Καμάργκο.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: Έντεν Αρένα.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς.

Βοηθοί διαιτητές: Μίλοβαν Ρίστιτς και Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς.

4ος διαιτητής: Νεμάνια Πέτροβιτς.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ