aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΑπεβίωσε στέλεχος της FIFA που ενεπλάκη σε σκάνδαλα

Απεβίωσε στέλεχος της FIFA που ενεπλάκη σε σκάνδαλα

Ο Τσακ Μπλέζερ, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, που είχε παραδεχτεί την ενοχή του για εκβιασμούς και ξέπλυμα χρήματος, απεβίωσε, όπως έκαναν γνωστό οι δικηγόροι του, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του. Ο Μπλέζερ, ηλικίας 72 ετών, κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα στη Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (CONCACAF) από το 1990 έως το 2011.

Ο ίδιος ομολόγησε  την ενοχή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για δωροδοκία και οικονομικά αδικήματα το 2013 και αργότερα η FIFA του επέβαλε δια βίου απαγόρευση από όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Μπλέζερ και άλλοι στη FIFA δωροδοκήθηκαν για τα Μουντιάλ 1998 στη Γαλλία και 2010 στη Νότια Αφρική. Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, είχε αναφέρει ότι ο Μπλέζερ παραβίασε τους κανόνες περί πίστης, εμπιστευτικότητας, καθήκοντος, συγκρούσεων συμφερόντων και αποδοχής δωρεών και δωροδοκίας και διαφθοράς.

Το 2013, ο Μπλέζερ συμφώνησε να συνεργαστεί με τις ελεγκτικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, που διερεύνησαν το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA, το οποίο τελικά διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αποχώρηση του πρώην προέδρου της FIFA Ζεπ Μπλάτερ. Ο Μπλέζερ είχε κατηγορήσει έναν άλλο πρώην πρόεδρο της CONCACAF, τον Τζάκ Γουόρνερ, ότι είχε διαθέσει κεφάλαια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει την πρόταση της Νότιας Αφρικής να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Η FIFA δεν έκανε μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για το θάνατο του Μπλέζερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ