aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ νόμος του Ομπαμεγιάνγκ!

Ο νόμος του Ομπαμεγιάνγκ!

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ «πυροβόλησε» δύο φορές και οδήγησε τη Ντόρτμουντ στην πρώτη νίκη της στη Μπουντεσλίγκα (2-1 τη Μάιντς). Με διπλό ξεκίνησε η Βόλφσμπουργκ, 2-0 την Άουγκσμπουργκ.

Με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να ξεκινάει «καυτός», συνεχίζοντας ουσιαστικά από το σημείο που σταμάτησε, (25 γκολ στην περυσινή Bundesliga), η Ντόρτμουντ ξεκίνησε ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα, νικώντας με σκορ 2-1 την Μάιντς στο κατάμεστο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Η Μπορούσια άνοιξε το σκορ με τον Γκαμπονέζο επιθετικό στο 17ο λεπτό και «κλείδωσε» τη νίκη στο 89’ με εκτέλεση πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μούτο, αλλά ήταν αργά για την έκπληξη.

Νικηφόρα ήταν και η πρεμιέρα της Βόλφσμπουργκ και μάλιστα εκτός έδρας. Με τον νεοαποκτηθέντα Ντίνταβι να ανοίγει το σκορ στο 35’ και τον Ροντρίγκες να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 89’, οι «λύκοι» επικράτησαν 2-0 της Άουγκσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την αρνητική τους παράδοση, αφού στην πέμπτη πρεμιέρα τους στη Μπουντεσλίγκα, απέτυχαν όχι μόνο να φτάσουν στη νίκη, αλλά και να σκοράρουν.

Σπουδαία νίκη σημείωσε και η Άιντραχτ, που επικράτησε 1-0 της Σάλκε στη Φρανκφούρτη. Ο εμβληματικός αρχηγός, Αλεξάντερ Μάιερ έβαλε μπροστά στο σκορ στην ομάδα του μόλις στο 13ο λεπτό, αλλά στο 68’ λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος, καθώς έχασε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Φέρμαν. Έντεκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Έκτορ, ωστόσο, οι «βασιλικοί μπλε» δεν το εκμεταλλεύτηκαν και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Η μοναδική εντός έδρας νίκη της Κολωνίας στα έξι τελευταία περυσινά παιχνίδια ήταν επί της Ντάρμσταντ. Αυτήν υποδέχθηκε στην πρεμιέρα και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οι «τράγοι», με τέρματα των Ρίσε (11’) και Μοντέστ (61’), έφτασαν εύκολα στη νίκη με σκορ 2-0. Το παιχνίδι διεκόπη στο 56’ και για δέκα λεπτά λόγω ισχυρής καταιγίδας. Στην τελευταία αναμέτρηση, Αμβούργο και Ίνγκολσταντ ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30’ με τον νεοαποκτηθέντα Γουντ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 79’ με τον Χίντερσερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ