aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Κορκούτ στον πάγκο της Λεβερκούζεν

Ο Κορκούτ στον πάγκο της Λεβερκούζεν

Ο Ταϊφούν Κορκούτ αναλαμβάνει ως το τέλος της σεζόν την τεχνική ηγεσία της Λεβερκούζεν, στη θέση του Ρόγκερ Σμιτ που απολύθηκε χθες, μία ημέρα μετά τη συντριβή με 6-2 από τη Ντόρτμουντ.

Ο 43χρονος Τούρκος έχει προϋπηρεσία περίπου ενάμιση χρόνου στην μπουντεσλίγκα, καθώς από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 βρισκόταν στον πάγκο του Ανόβερου, ενώ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ως προπονητής της Καϊζερσλάουτερν, στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, παραιτήθηκε όμως κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τελειώσουμε τη σεζόν όπως την είχε φανταστεί η Λεβερκούζεν. Είμαι χαρούμενος που αναλαμβάνω αυτή την αποστολή και που θα δουλέψω με μία τόσο ταλαντούχα ομάδα» δήλωσε ο Κορκούτ, ο οποίος είναι γεννημένος στη Γερμανία (συγκεκριμένα στη Στουτγκάρδη), αλλά επέλεξε την τουρκική υπηκοότητα και μάλιστα υπήρξε και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας.

Η Μπάγερ βρίσκεται στην δέκατη θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, όμως ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ρούντι Φέλερ, εκτίμησε ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει στο τέλος της σεζόν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Η Λεβερκούζεν συμμετέχει στη φάση των «16» του Champions League, αλλά μετά την εντός έδρας ήττα με 4-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά (η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη εβδομάδα), ενώ έχει αποκλειστεί από το κύπελλο Γερμανίας, πέφτοντας θύμα έκπληξης, χάνοντας στον 2ο γύρο από τη Λότε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ