aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑθάνατο το Αμβούργο! (videos)

Αθάνατο το Αμβούργο! (videos)

Το Αμβούργο δεν… πεθαίνει! Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που ήταν και πάλι βασικός, εξασφάλισε την παραμονή της στην Bundesliga (δεν έχει πέσει ποτέ), επικρατώντας εντός έδρας 2-1 της Βόλφσμπουργκ με ανατροπή και έστειλε τους «λύκους» στα play offs.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Βάλντσμιντ στο 88ο λεπτό με κεφαλιά, δίνοντας το φιλί της ζωής στους γηπεδούχους, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπαιζαν μπαράζ και θα σωνόταν η Βόλφσμπουργκ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γκολ που σημείωσε το Αμβούργο στο 90’ (στο ίδιο περίπου λεπτό με σήμερα) στην έδρα της Σάλκε την περασμένη αγωνιστική, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σώθηκε στην ισοβαθμία η Μάιντς, που έχει 37 όπως και η Βόλφσμπουργκ, παρά την ήττα με 2-0 στην έδρα της Κολωνία, αλλά τη γλίτωσε λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Οι γηπεδούχοι από την άλλη πήραν πολύ σημαντικό τρίποντο, αφού με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν εισιτήριο για το Europa League επιστρέφοντας στην Ευρώπη ύστερα από περίπου δυόμιση δεκαετίες και έμεινε εκτός… χορού η Φράιμπουργκ, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο.

Ανακούφιση για την Ντόρτμουντ, που επικράτησε 4-3 της Βέρντερ, αν και έχανε με 3-2 μέχρι το 75ο λεπτό και με άγχος κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση που οδηγεί κατευθείαν στο Champions League, αφού την ίδια ώρα η Χόφενχαϊμ έμενε στο 0-0 με την Άουγκσμπουργκ.

Με το κεφάλι ψηλά ολοκλήρωσαν τη σεζόν οι αδιάφορες Γκλάντμπαχ και Ντάρμσταντ (που είχε υποβιβαστεί), σε μια αναμέτρηση όπου μπήκαν τρία γκολ μέσα σε 16 λεπτά και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προς το τέλος.

Η Χόφενχαϊμ δεν κατάφερε να πάρει εν τέλει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League ύστερα από τη νίκη της Ντόρτμουντ και το δικό της 0-0 κόντρα στην 13η Άουγκσμπουργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ