aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGA«Αρπαγές» ποδοσφαιριστών την ύστατη ώρα

«Αρπαγές» ποδοσφαιριστών την ύστατη ώρα

Με αφορμή τη «σφήνα» της Μπαρτσελόνα στην Ρόμα για τον Μάλκομ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε μεταγραφές που χάλασαν την τελευταία στιγμή, όταν αντίπαλες ομάδες «έκλεψαν» τον ποδοσφαιριστή.

Αλφρέδο Ντι Στέφανο
Για χάρη του, τη δεκαετία του ’50, γιγαντώθηκε η κόντρα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν για εκείνον, όμως ήταν «θολό» το τοπίο γύρω από την ομάδα στην οποία άνηκε ο ποδοσφαιριστής (Μιγιονάριος ή Ρίβερ Πλέιτ) και ποια έπρεπε να δώσει τη συγκατάθεσή της για την υλοποίηση της μεταγραφής. Ο Ντι Στέφανο μπορεί να μετακόμισε στην Βαρκελώνη και να αγωνίστηκε σε κάποια φιλικά με την Μπαρτσελόνα, όμως όσο παρέμενε σε εκκρεμότητα η υλοποίηση της μεταγραφής, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε «σφήνα». Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κατέληξαν στα δικαστήρια, τα οποία έδωσαν μια «σολομώντεια λύση». Ο παίκτης να ανήκει και στους δύο συλλόγους και να αγωνίζεται το μισό διάστημα στον έναν και το μισό διάστημα στον άλλον. Ξαφνικά, οι Καταλανοί έκαναν πίσω (λέγεται ότι δέχθηκαν πιέσεις από τον δικτάτορα Φράνκο) κι έτσι ο Ντι Στέφανο κατέληξε στη «βασίλισσα».

Εμανουέλ Πετίτ
Ως αρχηγός της Μονακό κατέκτησε το 1997 το πρωτάθλημα Γαλλίας, μπαίνοντας στο «μάτι» αγγλικών ομάδων. Αυτή που τον προσέγγισε πρώτη επίσημα ήταν η Τότεναμ, με τον Γάλλο να ταξιδεύει στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Άλαν Σούγκαρ. Την ίδια ώρα, τον είχε προσεγγίσει και ο Αρσέν Βενγκέρ, για λογαριασμό της Άρσεναλ, ζητώντας του να μην υπογράψει στους «πετεινούς», πριν μιλήσει και με τους «κανονιέρηδες». Όπερ και εγένετο, καθώς μετά το ραντεβού με την Τότεναμ, ο Πετίτ πήρε ταξί και πήγε στα γραφεία της Άρσεναλ. Με συνοπτικές διαδικασίες υπέγραψε, αφήνοντας… στα κρύα του λουτρού τους «πετεινούς». Τραγική ειρωνεία; Το ταξί που μετέφερε τον Πετίτ εντός Λονδίνου ήταν πληρωμένο από την Τότεναμ, η οποία νόμιζε πως ο ποδοσφαιριστής θα επέστρεφε στο ξενοδοχείο.

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Οι κακές του σχέσεις με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου από το Ολντ Τράφορντ, το 2003. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για τη μετακίνηση του Μπέκαμ στο Καμπ Νου και μάλιστα οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν επίσημα την επικείμενη μεταγραφή. Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και τη σφοδρή επιθυμία της Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει τα μεγαλύτερα αστέρια, δημιουργώντας τους galacticos. Ο Άγγλος άσος προτίμησε την Μαδρίτη από την Βαρκελώνη, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συμφωνεί με την επιθυμία του παίκτη και λίγες ημέρες αργότερα να δίνει τα χέρια με την Ρεάλ Μαδρίτης, με ένα ποσό της τάξης των 37 εκατομμυρίων ευρώ. Μία συμφωνία, που εξόργισε την Μπαρτσελόνα.

Ροναλντίνιο
Μετά την «αρπαγή» του Μπέκαμ από την Ρεάλ Μαδρίτης (με τη συγκατάθεση της Γιουνάιτεντ), η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τους «μπέμπηδες». Ο Ροναλντίνιο βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαινόταν πως κέρδιζε στο νήμα τους υπόλοιπους επίδοξους μνηστήρες, καθώς είχε έρθει σε αρχική συμφωνία με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Βραζιλιάνος ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στο Μάντσεστερ και κάπου εκεί μπήκε στη μέση η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί προσέφεραν 30 εκατομμύρια ευρώ στο γαλλικό σύλλογο, που είπε το «ναι» και τελικά ο παίκτης κατέληξε στο Καμπ Νου. Έτσι, αντί για τον Ροναλντίνιο, εκείνο το καλοκαίρι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήρε στο Ολντ Τράφορντ έναν 18χρονο με το όνομα… Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τζον Όμπι Μίκελ
Μία μεταγραφή που πέρασε από χίλια κύματα και υπήρξαν κατηγορίες μέχρι και για… απαγωγή. Αρχικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που είχε έρθει σε συμφωνία το 2005 με τη νορβηγική Λιν και τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο μάλιστα είχε παρουσιάσει και επίσημα σε συνέντευξη τύπου (με το Νο21 στη φανέλα). Στο μεταξύ, είχε μπει «σφήνα» και η Τσέλσι, που ισχυριζόταν πως είχε τον πρώτο λόγο για το Νιγηριανό, μετά από συμφωνία με το μάνατζέρ του. Ακολούθησε μια περίοδος που έγινε λόγος για απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον Μίκελ, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε για αρκετές ημέρες και τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ να ισχυρίζονται πως ο παίκτης έπεσε θύμα απαγωγής από την Τσέλσι. Έπειτα από εννέα (!) ημέρες ο Τζον Όμπι Μίκελ εμφανίστηκε και δήλωσε πως θέλει να αγωνιστεί μόνο στην Τσέλσι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσέφυγαν στη FIFA, εναντίον της Τσέλσι και του ατζέντη του ποδοσφαιριστή. Μετά από μεγάλη διαμάχη, όλες οι πλευρές συμφώνησαν για τη μετακίνηση του Νιγηριανού στην Τσέλσι, η οποία χρειάστηκε να δώσει χρήματα ακόμη και στην Γιουνάιτεντ για να τον κάνει δικό της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ